Futbal: Mládežníci odštartovali jarnú časť, prvý mužský zápas v nedeľu

V priestoroch PFK Piešťany sa uskutočnila členská schôdza, na ktorej sa vyhodnotila zimná príprava a predstavili sa ciele klubu na najbližšie obdobie.

Počas nej boli za čestných členov klubu odhlasovaní Ján Orviský, Michal Konček, Ladislav Benedikovič a Tibor Krajčovič, teda ľudia, ktorí sa zaslúžili o rozvoj futbalu v našom meste a i v súčasnej dobe sa aktívnou činnosťou a skúsenosťami podieľajú na jeho chode. Ambíciou mužského tímu je po bezkonkurenčnej jesennej časti postup do siedmej ligy.

Už túto nedeľu o 15.00 h nastúpia muži na prvý zápas jarnej časti proti tretiemu mužstvu ôsmej ligy zo Žlkoviec.

„Fanúšikovia, ktorí v areáli futbalového klubu neboli celú zimu budú možno prekvapení, keďže v PFK prebehla a stále prebieha väčšia rekonštrukcia vnútorných i vonkajších priestorov,“ skonštatoval štatutár PFK Piešťany Erik Hlavatý.

Domáce ihrisko je nachystané, no v prípade zlého a daždivého počasia sa prvý zápas jari odohrá na umelej tráve. „Inak by hrozilo, že sa trávnik po zime úplne zničí,“ vysvetľuje šéf futbalu. Ďalšie zápasy však plánuje odohrať na hlavnom ihrisku.

Domáci organizátori počas zápasov v Piešťanoch sľubujú oživenie a zatraktívnenie zápasov súťažami o lístky na filmové predstavenia do Domu umenia i iné podujatia.

Prvé zápasy v sobotu odohrali žiacke kategórie. U15 zvíťazili v úvodnom kole nad Galantou 3:1, zatiaľ čo ich mladší spoluhráči získali do tabuľky druhej ligy jeden bod.

18. kolo:  zostava: Frievald, Ondrejka (Melicher),Ďurák, Valo. Rusnák, Glos, Kovačík, Štetka, Šimek (´Sloboda), Bušík, Minárik (Stolárik)

Szilárd Petényi, tréner: Vstup do odvetnej časti nám výsledkovo vyšiel na výbornú. Spokojnosť s výkonom a predvedenou hrou sa vťahuje najmä na prvopolčasové dejstvo, keď sme sa prezentovali dobrou kombinačnou hrou a dokázali sme sa trvalejšie usadiť na súperovej polovici. Gólovo sme sa dokázali presadiť až v dvadsiatej minúte ´po peknej kombinácii, na konci ktorej bol Štetka, a následne sme zvýšili z pokutového kopu po ruke hostí opäť Štetkom. Celý polčas sa dohrával v našej réžii, kde sme diktovali tempo a držanie lopty bolo jednoznačne na našej strane. V defenzívnych činnostiach sme hrali takmer bezchybne, okrem ojedinelého brejku, ktorý dobre hrajúca obrana „upratala“ bez väčšieho vzruchu. V 2. polčase sme uspokojení s priebehom zápasu poľavili v koncentrácii a už v úvode polčasu po náhodnom odkope súpera, kde došlo k nedorozumeniu medzi stopérom a brankárom pri vybiehaní, sa lopta nešťastne odrazila pri odkope v smere našej opustenej brány a ,,dokotúľala sa,, až za bránkovú čiaru. Tento okamih nás rozladil natoľko, že sme stratili úplnú kontrolu nad zápasom, čo sa priemietlo aj v hre s množstvom nepresností, kde súper vycítil šancu na obrat v zápase a museli sme čeliť niekoľkým nebezpečným situáciám. Úľava prišla až v samotnom závere po dobre zahratom nepriamom kope Ďuráka na hlavu Bušíka, ktorý prekonal vybiehajúceho brankára, a tak definitívne uzavrel  výsledok zápasu.

18. kolo Piešťany – Galanta 3:1 (2:0)

Góly: 20., 24.  Matúš Štetka, 70. Oliver Bušík – 38. Mário Lašš

18. kolo:  Zostava PFK : Maliga, Gulan- Hlavatý, Fajnor, Petényi, Vereš, Vatrt, Rolinec, Hrdina, Petroman, Labat, Daňhel, Buček, Čimo

Cyril Stachura, tréner: V prvom jarnom zápase sa stretli družstvá zo stredu tabuľky, a že to bude vyrovnaný zápas potvrdil aj priebeh tohto stretnutia. Hráči PFK, aj keď sa tešili na úvodný zápas, nastúpili nekoncetrovane a prenechali iniciatívu súperovi. V prvom polčase našim hráčom chýbal pohyb bez lopty a takisto súper bol, hlavne v obrannej fáze, dôraznejší. Cez polčas sme si povedali, v ktorých činnostiach sa musíme zlepšiť – hlavne zvýšiť aktivitu. Efekt sa dostavil už po troch minútach, keď sme po peknej strele vyrovnali Labatom. Naďalej sme pokračovali v zlepšenej hre a mali niekoľko dobrých príležitosti, ktoré sme ale nevyužili. Rolincova pekná strela skončila na tyči a ďalšie príležitosti zmaril veľmi dobrý brankár súpera. Naši hráči sa presvedčili, že ak chcú byť úspešní v zápase, nestačí hrať iba jeden polčas. Stalo sa nám to už viackrát a z toho si musíme zobrať ponaučenie do ostatných zápasov.

18. kolo Piešťany – Galanta 1:1 (0:1)

Góly: 33. Janko Labat – 8. Denis Berecky

Text: MB/TK PFK