Blog Petra Benka: Čínanka na kolesi a na vianky

Že vianky, to tak od tohto roku hovorím vánocám lebo tak im hovorí aj moja kamoška Katka a ona vie čo hovorí tak sa toho budeme držat. Neviem, či to vymyslela ona, ale je to takto.

No a že Čínanka, tak odneska hovorím mojej novej prilbe. Ale pekne po porádečku. Jak sa vláčim na kolesi kade tade tak často mi aj slnko do očí svieti. A potrebujem okuláre na kukanie do dálky tak si dávam len také. Ked si dám kuky do slnkového počasia tak síce slnko tolko nevidím, ale ani na cestu nevidím. Tak teda radšej sa kukám cez dialkové kuky a mračím sa pritom, že sa ma pýtajú, že čo som smutný. A čo by som bol, neni som. A našiel som recept jako byt veselší.

Pomohol mi čínsky internetový obchod. Vyštúral som tam prilbu čo má magnety na čele a do nich pasujú také plastové štítky. Na obchode tomu hovoria, že „lenses“, ale ja si myslím, že sú to plastové štítky. Ponúkajú k prilbe tri kusy lenses tak som sa plugol a vyplnil order. Dorazilo to do troch týždnov. V porádečku. Až sa čudujem. Via mail China post, potom sklady v Holandsku a nakoniec mi to prišlo Slovenskou poštou a na balíčku bolo napísané, že mi to dodala rakúska pošta. Poštovné free.

Taká klukatá cesta, že mi náš štát ani dan nevyrúbil. To je logistika a nie jako ked ide moj sused na polikliniku mestskou dopravou Ruleta Black Jack, presadáme. Naspátek taxíkom.

Trošku mi robia obavy tie magnety. Čo to všetko vyžaruje. Ludových liečitelov čo merajú tuky, indukčný odpor, kapacitný odpor a vodivost v tele v čase pokojného dychu špičkovými švajčiarskymi prístrojmi pre naše zdravie sa radšej ani nepýtam.

Len si to tak odobrujem, že ked sa tie magnety pritahujú tak tam musí byt aj plus aj mínus, som si istý z fyziky, a tak sa to pole vlastne ruší. Ale jako to tam potom drží také zrušené neviem. Do jari, kým začne kolesková sezóna sa s tým nejako zmierim. Prikladám nejaké fotečky. Inak je pekná a pasuje.

Peter PN, foto detto