Street Art Festival tento rok aj s pouličným cirkusom pre deti i dospelých

Tradičné aj menej tradičné vystúpenia pouličných umelcov budú prebiehať v sobotu 1. augusta od 15.00 h v centre Piešťan. Street Art Festival sa rozširuje aj do partnerských kaviarní a reštaurácií.

Hlavným účinkujúcim tohtoročného festivalu je Divadlo Haaf Zuzany Haasovej, ktoré zahrá v Hudobnom pavilóne v mestskom parku o 16.00 h divadelné predstavenie pre deti s názvom Odvážny Zajko.

Zuzana Haasová taktiež vystúpi so svojou pouličnou show pre deti i dospelých Cirkus Romána (Espresso Pod Lipou o 18.00 h).

Ďalšími headlinermi Street Art Festivalu sú Balkan, Gipsy, Klezmer dychovka Circus Problem (La Musica o 20.30 h z Českej republiky, funk-rocková Nora Carusso (ŽiWell/Kursalon o 21.30 h), Chór Vážskych muzikantov (Mliečak 21.00 h) alebo trnavská kapela Gemini-Irish Music (Why Not Coffee 19.00 h).

Tradične, okrem oficiálneho programu, organizátori pripravili aj tri pouličné zóny Zahraj si, kde môžu vystúpiť a použiť aparatúru alebo elektrickú prípojku neohlásení pouliční umelci.

Stret Art Festival je podujatie, ktoré vzniklo v roku 2016 ako neformálne stretnutie priateľov a pouličných umelcov. Vďaka genius loci Piešťan, kozmopolitnej atmosfére a tradícii pouličného umenia v centre mesta sa stalo prirodzenou súčasťou osláv leta počas prvého augustového víkendu.

Okrem oficiálneho programu je centrum Piešťan počas festivalu aj voľnou zónou pre prechádzajúcich buskerov. Vystúpiť môže prísť každý, pretože hlavnou ideou festivalu je ponúknuť priestor všetkým, bez výberových kritérií.

Celý program festivalu uvádzame na www.urbantone.sk.

Zdroj: Tlačová správa – UrbanTone