Radnica získala 300-tisíc eur na autobusové zastávky

Vďaka nenávratnému príspevku z fondov Európskej únie má byť v Piešťanoch vynovených dvadsať zastávok mestskej autobusovej dopravy.

Termín realizácie nie je známy

Piešťany boli úspešné v štvrtom kole výzvy na verejnú osobnú dopravu v rámci Integrovaného operačného regionálneho programu. Na rekonštrukciu dvadsiatich zastávok samospráva získala vyše 300-tisíc eur. Prostredníctvom mestskej web stránky o tom dnes informovala hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

Vynovené budú podľa nej autobusové zastávky na sídlisku Adam Trajan, pri Chirane, na sídlisku Nikola Teslu, Pod Párovcami, pri Poliklinike, na Prednádraží, Floreáte aj v Kocuriciach.

Projekt s názvom Zvyšovanie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy v meste Piešťany počíta s rekonštrukciami plôch zastávok, vypracovaním dokumentácie na debarierazačné opatrenia pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie ako aj s výmenou či doplnením prístreškov,“ uviedla hovorkyňa.

Iné projekty meškajú

O termíne realizácie tohto projektu neinformovala. Mesto musí najprv nájsť dodávateľa. V minulosti už Piešťany získali prostriedky z fondov Európskej únie napríklad na vybudovanie cyklochodníka okolo Krajinskej cesty v smere do centra. Druhý má prepojiť dopravnú a Sasinkovu ulicu v oboch smeroch. Realizácia však doteraz nezačala.

V júni tohto roka radnica informovala o získaní 573-tisíc eur na opravu chodníkov pri Bratislavskej ceste. Výstavba mala odštartovať na prelome augusta a septembra.

V oboch prípadoch doteraz nie sú zverejnené ani mená dodávateľov, ktorí vyhrali výberové konania.

Vďaka finančným prostriedkom EÚ prebieha výstavba kompostárne na severnom okraji Piešťan, ale aj rekonštrukcia materskej školy na Ružovej ulici. Od zmluvy s dodávateľom podobného projektu na Považskej ulici mesto odstúpilo. Deti, ktoré mali navštevovať túto škôlku, musia chodiť na Valovú.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič