Prírodné kino sľubuje projekcie i koncert Slniečka

Podobne ako vlani má Mestské kultúrne stredisko Piešťany aj na túto letnú sezónu naplánované tri filmové projekcie za týždeň. Jednou z kapiel, ktoré sa v Prírodnom kine počas leta predstavia, je Slniečko.

Prvé tohtoročné premietanie pod holým nebom sa v prípade priaznivého počasia uskutoční už v piatok 27. mája. Na svoje si prídu milovníci filmov s vysokohorskou tematikou, Piešťany sú totiž jednou zo zastávok turné festivalu Hory a mesto.

Hosťom večera je legenda slovenského horolezectva Zoltán Demján. S hlavným hrdinom nového filmu Pavla Barabáša Dhaulagirí je môj Everest môžu diváci po projekcii diskutovať. Ak by počasie premietaniu vonku neprialo, program organizátori presunú do Kina Fontána. Začiatok je o 20.00 h.

Prvé premietanie v rámci bežného letného programu Prírodného kina je naplánované na štvrtok 9. júna. Aj tento rok je dramaturgia postavená na pravidelne sa opakujúcich žánrových blokoch – štvrtky budú zamerané na režisérske a filmovými kritikmi ocenené filmy, piatky budú venované úspešným hudobným filmom a muzikálom a soboty komerčným a divácky úspešným filmom.

V júni sa premietania začínajú vždy o 21.30 h a diváci sa môžu tešiť napríklad na Whitney, Po čom muži túžia 2, Večný Jožo alebo ako som stretol hviezdu.

Jedným z koncertov, ktoré sa toto leto budú konať v Prírodnom kine, je vystúpenie obľúbenej piešťanskej kapely Slniečko. Uskutoční sa 6. augusta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič