Pôvodcu čiernej skládky vypátrali za pár hodín

Piešťanská radnica na facebooku upozornila na dve čierne skládky na Rekreačnej ulici. Prešlo len pár hodín, a pôvodcu sa podarilo vypátrať. Môže ísť aj o človeka, ktorý si privyrába vypratávaním starých domov.

Namiesto do zberného dvora odnesú niektorí ľudia odpad radšej do prírody. V Piešťanoch, ale aj v okolitých obciach, vznikajú čierne skládky neustále. Obyvatelia kúpeľného mesta pritom za uloženie viacerých druhov odpadu v tunajšom zbernom dvore platiť nemusia. Spoplatnený je len drobný stavebný odpad (0,05 eur/kg).

Na dve čierne skládky dnes dopoludnia prostredníctvom facebooku upozornila piešťanská radnica. „Za pár hodín bol pôvodca skládky na Rekreačnej ulici vypátraný. Adresa vedie do obce Ostrov pri Piešťanoch,“ hlásil ďalší status mesta na sociálnej sieti.

Ako však upozornili diskutujúci v komentároch, skutočným pôvodcom odpadu môže byť aj človek, ktorý si nechal zaplatiť za vypratanie starého domu. Práve takíto ľudia nechávajú cudzie odpadky napríklad pri Váhu.

V marci minulého roka podobný prípad riešil starosta Drahoviec Miroslav Ledecký. Medzi vecami, ktoré niekto nechal pri Váhu v katastri obce, boli aj listy s adresami. Starosta na základe nich kontaktoval primátora mesta Hlohovec a zistil, že nelegálnu skládku pravdepodobne založili pracovníci firmy objednanej na vypratanie garáže.

„Ak sa podarí pôvodcu skládky vypátrať, bude pokutovaný a odpad bude musieť odstrániť na vlastné náklady,“ informovala piešťanská radnica. V opačnom prípade sa na odstránenie odpadkov skladajú všetci obyvatelia mesta.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/piestany.sk