Poslanci nominovali do predstavenstva TAVOS-u Jána Stachuru

O tom, či sa nominant piešťanského mestského zastupiteľstva stane členom predstavenstva, rozhodne dozorná rada Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS).

Piešťany môžu mať po rokoch svojich zástupcov v dvoch orgánoch TAVOS-u. Členom dozornej rady sa pred letnými prázdninami stal primátor Peter Jančovič. Aktuálne dostala samospráva možnosť obsadiť uvoľnené miesto aj v predstavenstve.

Na pracovnom stretnutí sa poslanci dohodli, že budú rozhodovať medzi dvoma kandidátmi – Jánom Stachurom a Martinom Cifrom. Svoje hlasy chceli na rokovaní zastupiteľstva 7. novembra niektorí odovzdať v tajnej voľbe, ale nakoniec sa hlasovalo verejne. Nadpolovičnú väčšinu získal Ján Stachura.

O nominantovi piešťanského zastupiteľstva rozhodne na svojom najbližšom stretnutí dozorná rada. Medzi jej kompetencie totiž patrí menovanie a odvolávanie členov predstavenstva. V dozornej rade sú okrem primátorov Trnavy a Piešťan aj starostovia obcí Kátlovce, Vlčkovce, Horné Orešany, Cífer a zástupcovia zamestnancov.

„Budem komunikovať s primátorom, viceprimátorom aj poslancami o prioritách. Poskytnem im všetku súčinnosť. Chcem byť predĺženou rukou mesta v predstavenstve,“ povedal po zasadnutí zastupiteľstva Ján Stachura.

Text a foto: Martin Palkovič