Polícia avizuje kontroly na hraniciach okresov počas Veľkej noci

Hliadok bude na cestách počas veľkonočných sviatkov viac ako obvykle. Budú kontrolovať dodržiavanie protiepidemických opatrení aj dopravných predpisov.

„S cieľom čo najviac minimalizovať šírenie ochorenia covid-19 policajti budú od štvrtka až do pondelka polnoci prísnejšie kontrolovať hranice medzi okresmi, zvýšia intenzitu kontrol najmä v tzv. čiernych okresoch,“ informovalo Ministerstvo vnútra SR.

Piešťany sú bordovým okresom, susedia však s dvoma čiernymi. Ide o Myjavu a Nové Mesto nad Váhom. Nezmení sa to ani od pondelka 5. apríla, kedy začína platiť nové rozdelenie okresov podľa COVID automatu. Piešťany budú aj naďalej bordové, Myjava a Nové Mesto nad Váhom zostanú čierne.

Ministerstvo ďalej avizuje, že do kontroly opatrení bude nasadený maximálny počet policajtov v uniformách aj v civilnom oblečení. Pomáhať im budú aj príslušníci Ozbrojených síl SR.

S nonstop kontrolami počas sviatkov musia počítať ľudia, ktorí budú prechádzať cez hranice Slovenska. Polícia bude zároveň klásť dôraz na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky. Plánuje sa zamerať na vodičov pod vplyvom alkoholu či inej návykovej látky.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič