Piešťany sa zapojili do potravinovej zbierky Podeľ sa po pomôž

Zákazníci siete supermarketov Lidl majú možnosť venovať trvanlivé a suché potraviny ľuďom, ktorí to potrebujú – seniorom, zdravotne postihnutým, osamelým matkám, sociálne slabším rodinám.

Potravinová zbierka Podeľ sa a pomôž je dlhodobým projektom, ktorý odštartoval 1. októbra a sú v ňom zapojené aj obe piešťanské predajne Lidl. Informovala o tom radnica s tým, že rozdelenie potravín bude zabezpečovať mestský úrad v spolupráci s Trnavskou arcidiecéznou charitou – Centrom pomoci človeku Piešťany.

Zákazníci siete Lidl môžu po zaplatení svojho nákupu venovať časť nakúpených trvanlivých a suchých potravín do špeciálne označeného koša v predajni, v zóne za pokladnicami. Kôš je označený názvom projektu Podeľ sa a pomôž.

Na každom koši je tiež názov organizácie, ktorej organizátori zbierky potraviny odovzdajú. Potraviny, ktoré sú vhodné na darovanie: cestoviny, ryža, múka, strukoviny, cukor, soľ, koreniny, olej, ovsené vločky, cereálie, konzervy, trvanlivé mlieko. Nie je vhodné darovať chlieb a pečivo, čerstvé mlieko, vajíčka, mäso a ryby, ovocie ani zeleninu.

Po naplnení koša budú potraviny odvezené a pracovníkmi Odboru sociálnych služieb Mesta Piešťany ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

Zdroj: piestany.sk