Nick Cave, hlavná hviezda festivalu Pohoda, využil služby Letiska Piešťany

Austrálsky spevák, skladateľ a príležitostný herec pristál spolu s kapelou v Piešťanoch deň pred svojím koncertom v Trenčíne.

O tom, že hlavné hviezdy festivalu Pohoda využili služby Letiska Piešťany, informovala letisková spoločnosť v stredu popoludní prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Pohoda sa začína v Trenčíne vo štvrtok 7. júla a Nicka Cavea & The Bad Seeds sú hlavnými hviezdami úvodného večera i celého festivalu.

„Veľké mená na Pohode nezvykneme opakovať. Už počas koncertu na Pohode 2013 som vedel, že v prípade Nicka Cavea to neplatí. Taký výnimočný umelec, s takým výnimočným koncertom, volá po výnimočnom prístupe. Každý, kto tam bol, vie prečo – išlo jednoznačne o jeden z najsilnejších momentov v histórii Pohody. Som hrdý a šťastný, že si ho budeme môcť zopakovať,“ povedal zakladateľ Pohody Michal Kaščák, keď v máji 2021 ohlásil návrat Nicka Cavea & The Bad Seeds na letisko Trenčín.

Nick Cave & The Bad Seeds odohrajú svoj koncert na Pohode už počas jej úvodného večera, teda vo štvrtok 7. júla. V rámci letného európskeho turné majú naplánované vystúpenia aj na festivale Exit v Srbsku, neskôr ich uvidia aj fanúšikovia v Nemecku, Rakúsku a v Poľsku.

Hudobný dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi zaradilo do svojho dramaturgického plánu piešťanské Prírodné kino na piatok 8. júla. Začiatok premietania je o 21.30 h.

Posted by Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) on Wednesday, July 6, 2022

Text: Martin Palkovič

Foto: Letisko Piešťany