Medaile zo Slovenského pohára v karate

V sobotu 16. novembra sa v Šuranoch konalo druhé kolo celoslovenskej súťaže v karate: Slovenský pohár pre mladších kadetov, kadetov, juniorov a karatistov do 21 rokov.

Slovenský pohár je jedna z najnáročnejších súťaží SR. Preverí každého súťažiaceho po stránke kondície, techniky, taktiky, rýchlosti, myslenia a samozrejme bojovnosti. Súťaže sa zúčastnili aj karatisti z piešťanského klubu Seigokan: Annamária Valová, Bianka Suchá, Dominika Potroková, Šimon Prievozník, Samuel Potrok, Tomáš Sokolovskáý, Michal Buchman, Richard Svitana a Filip Suchý.

Vo veľmi silnej konkurencii uspeli dvaja súťažiaci: Bianka Suchá a Šimon Prievozník. Obaja súťažili v súťaži kumite. Bianka medzi juniorkami do 53kg a Šimon medzi kadetmi do 70 kg.

Šimon podcenil svoj prvý zápas, kde nezískal dostatočný počet bodov na výhru. Avšak z prvého zápasu sa poučil a ďalej už šiel úplne naplno, čo bolo rozhodujúce. Vďaka tomu sa mu podarilo stáť aj na stupni víťazov. Vybojoval veľmi dôležitú, bronzovú medailu.

Bianka sa po namáhavých a vyčerpávajúcich súbojoch mohla s úctou a rešpektom postaviť na najvyššiu priečku. S veľkou radosťou si odniesla domov tú najcennejšiu, zlatú medailu.

Text: Michal Babiar Foto: R. Potrok