Kandidatúru na primátora ohlásil Peter Jančovič

Doterajší člen mestského zastupiteľstva a šéf komisie pre životné prostredie kandiduje na post primátora a v novembrových komunálnych voľbách sa bude uchádzať aj o funkciu poslanca.

Peter Jančovič ide do volieb ako nezávislý, na kandidatúru musel vyzbierať 500 podpisov, minulý týždeň ich odovzdal vyše 1 200.

Zámer kandidovať oficiálne oznámil dnes popoludní v mestskom parku. Konkrétne ciele ani tím ľudí, s ktorými chce spolupracovať, zatiaľ nepredstavil.

Jeho volebný program má byť známy v najbližších týždňoch. Bude obsahovať vízie aj veci, ktoré treba v Piešťanoch ihneď urobiť.

„Prvé s čím sa bude primátor potýkať, bude nastaviť mestský úrad tak, aby fungoval, aby sme mohli začať prácu aj na údržbe mesta, ktorú si myslím, že môžeme robiť úplne inak, lepšie,“ povedal Peter Jančovič.

Rozpočet na jeho kampaň je 1 000 eur. Tieto peniaze budú uložené na transparentnom účte.

„Nie som ani nebudem pred voľbami ani po voľbách nikomu nič dlžný. Aj pred voľbami aj po voľbách sa môžem rozhodovať absolútne slobodne, zodpovedne a hlavne nezávisle,“ pokračoval kandidát na primátora a poslanca. Neskôr dodal, že sa nebude uchádzať o podporu politických strán.

Peter Jančovič bol jedným z troch možných kandidátov, ktorých chcelo KDH vo voľbách podporiť.

Dnes hnutie prostredníctvom tlačovej správy informovalo, že jeho člen a doterajší poslanec Andrej Klapica nomináciu na primátora odmietol. O podpore iného kandidáta sa v KDH Piešťany zatiaľ iba diskutuje.

Komunálne voľby budú 10. novembra. Kandidatúru na primátorku ako prvá oznámila nezávislá kandidátka Zuzana Svrčeková. Podpisy zbiera aj súčasný primátor Miloš Tamajka a záujem kandidovať potvrdil aj šéf právneho oddelenia mestského úradu a bývalý konateľ Bytového podniku Piešťany Pavol Vermeš.

Podpisy je potrebné odovzdať do 11. septembra. Po tomto termíne budú známi všetci kandidáti na primátora a poslancov.

Text, foto a video: Martin Palkovič