Covid-19: V Piešťanoch urobili 1 100 testov, žiaden nebol pozitívny

Kvôli nízkemu počtu záujemcov skončilo minulý týždeň testovanie na ochorenie Covid-19 pri piešťanskej poliklinike. Záujemcovia stále majú možnosť nechať si odobrať vzorky v Trnave.

Odberné miesto, ktoré Nemocnica Alexandra Wintera (NAW) zriadila pri poliklinike v súvislosti s pandémiou koronavírusu, je od 12. júna minulosťou.

Podľa Diany Madarászovej, hovorkyne spoločnosti Medirex, ktorá testy realizovala, v Piešťanoch za sedem týždňov odobrali 1 100 vzoriek. Ani v jednom prípade nebol výsledok testu na ochorenie Covid-19 pozitívny.

V okrese Piešťany pribudol posledný prípad tohto ochorenia 17. apríla. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zaznamenal v piešťanskom regióne celkovo 14 pacientov s týmto ochorením, všetci sa uzdravili.

Odberné miesto pri poliklinike bolo podľa Márie Baďurovej z kancelárie riaditeľa NAW zrušené kvôli nízkemu počtu záujemcov.

„V prípade potreby sme pripravení opäť rozbehnúť všetky odberné centrá,“ dodala D. Madarászová.

V piešťanskej nemocnici aj naďalej platia opatrenia, ktoré majú zabrániť prípadnému šíreniu koronavírusu. Ľudia prichádzajúci do budovy musia podpísať čestné prehlásenie o svojom zdravotnom stave, taktiež im zmerajú telesnú teplotu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič