Covid-19: Radnica hľadá zdravotníkov do karanténneho centra, osloví aj dobrovoľníkov

Kvôli druhej vlne pandémie musia Piešťany pripraviť karanténne zariadenie pre ľudí bez domova s potvrdeným ochorením Covid-19. Seniorom a ďalším najviac ohrozeným skupinám obyvateľstva plánuje kúpeľné mesto pomáhať prostredníctvom dobrovoľníkov, podobne ako to bolo na jar.

Každé mesto s počtom obyvateľov nad 20-tisíc musí prevádzkovať karanténne zariadenie pre ľudí bez domova. Vyplýva to z nariadenia, ktoré Vláda Slovenskej republiky prijala ešte v apríli.

V mestských karanténnych zariadenia majú radnice zabezpečiť prítomnosť zamestnancov poskytujúcich sociálne služby, ale aj zdravotníckych pracovníkov. A tí piešťanskej samospráve aktuálne chýbajú.

„Nakoľko v súčasnosti nedisponujeme voľným zdravotníckym personálom, dovoľujeme si osloviť záujemcov (zdravotníckych pracovníkov) o prácu v karanténnom zariadení, aby nás kontaktovali,“ oznámilo Mesto Piešťany na svojom webe.

Telefonický kontakt pre prípadných záujemcov je 033/77 65 415, ozvať sa môžu aj prostredníctvom e-mailu: anna.glossova@piestany.sk.

Piešťanská radnica minulý týždeň oznámila, že kvôli zhoršujúcej pandemickej situácii obnovuje činnosť dobrovoľníkov, ktorí na jar pomáhali najviac ohrozeným skupinám obyvateľov. V spolupráci so Slovenským Červeným krížom vtedy napríklad osamelým seniorom zabezpečovali nevyhnutné nákupy aj žiaci piešťanského gymnázia.

Na výzvu radnice na jar zareagovalo 70 ľudí, samospráva využila služby jedenástich z nich. Mesto niektorých osloví s prosbou o spoluprácou aj na jeseň.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk Ilustr. foto: DHZ POLE