Chodcom vstup na Krajinský most zakážu, cyklistom nie

Zákaz začne platiť v najbližších dňoch, radnica nechá vyznačiť aj obchádzkové trasy. Cyklisti budú môcť Krajinský most využívať aj naďalej.

Chodcom, ktorí po uzatvorení lávky pri Krajinskom moste využívali vozovku, bude už čoskoro za to hroziť pokuta. Kompetentní sa dohodli na osadení zákazkových značiek. Ako prvý o tom informoval portál PNky. Hovorkyňa mestského úradu Drahomíra Moretová to pre zpiešťan.sk potvrdila.

„Áno, pripravuje sa značenie o zákaze vstupu chodcov na Krajinský most, ako aj značenie obchádzkových trás. Inštalované to bude v najbližšom období,“ uviedla D. Moretová a dodala, že cyklistov sa toto značenie nedotkne.

Lávku pri Krajinskom moste nechala radnica uzatvoriť vo štvrtok 28. novembra, zatiaľ nie je známe na ako dlho. Podľa zverejnených informácií je nutná jej rekonštrukcia, ktorej odhadovaná cena je 500-tisíc eur.

Stati Bohumil Bohunický vo svojom posudku konštatoval, že lávka nespĺňa príslušnú normu a nie je možné vylúčiť lokálne porušenie nosných prvkov. Dodal, že ďalšie používanie lávky „predstavuje pre verejnosť nebezpečie.“

Lávku vlastní Mesto Piešťany, ale pod ňou sú potrubia na vodu a plyn vedúce do susedných obcí. Primátor Peter Jančovič inicioval rokovania so starostami blízkych obcí a majiteľmi sietí o ich finančnej participácii na oprave. Svoje návrhy majú predložiť do 6. decembra.

„Termín začiatku rekonštrukcie bude závisieť od finančných prostriedkov, teda aj schváleného rozpočtu pre rok 2020,“ informovala radnica. Mestské zastupiteľstvo má na programe schvaľovanie rozpočtu vo štvrtok 12. decembra.

Text a foto: Martin Palkovič