Zvláštna zhoda okolností okolo auta bývalého konateľa BPP

Osobné vozidlo, ktoré aktuálne používa šéf právneho oddelenia mestského úradu a kandidát na primátora Pavol Vermeš, je nápadne podobné tomu, ktoré Bytový podnik Piešťany (BPP) pod jeho vedením predal autobazáru. Upozornila na to TV Piešťany. Tvrdenie, že ide o to isté vozidlo, Pavol Vermeš odmieta.

Nákupná cena dieslovej Škody Octavia v plnej výbave bola podľa TV Piešťany približne 30-tisíc eur. Nadštandardné vozidlo kúpila mestská firma ešte v čase, keď boli konateľmi Eva Kolláriková a Ján Ballay. Auto má 12 rokov.

Koncom minulého roka, pod vedením Pavla Vermeša, ho BPP podľa informácií TV Piešťany predal autobazáru za 1 500 eur. Oprava, vykonaná krátko predtým, stála 1 400 eur, ale neskôr ju preplatila poisťovňa ako poistnú udalosť.

„Je pravda, že sa bazáru predalo staré 12-ročné auto, ktoré nemá žiadnu hodnotu,“ povedal pre zpiešťan.sk Pavol Vermeš.

Cena bola podľa jeho slov 2 000 eur. Zmluvu o predaji mestská firma na internete nezverejnila.

Šéf právneho oddelenia mestského úradu a kandidát na primátora pripustil, že Škoda Octavia, ktorú aktuálne používa, sa podobá na tú, ktorú BPP pod jeho vedením predal autobazáru.

„Auto, ktoré mám, som kúpil od fyzickej osoby, nie od autobazáru, ale nie je to to isté auto,“ uviedol Pavol Vermeš s tým, že ide iba o „zhodu okolností.“

DOPLNENÉ 14. októbra o 20.00 h: Po publikovaní článku sme získali kópiu technického preukazu Škody Octavie s rokom výroby 2006, ktorej vlastníkom bol Bytový podnik Piešťany. VIN kód uvedený v tomto technickom preukaze je identický s VIN kódom auta, ktoré v súčasnosti používa Pavol Vermeš. Vyplýva to z údajov, ktoré je možné vyhľadať prostredníctvom služby stkonline.sk po zadaní aktuálnej ŠPZ tohto vozidla.

Text a foto: Martin Palkovič