Župa spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu covid-19

Ministerstvo zdravotníctva SR minulý týždeň sprístupnilo možnosť registrácie na podanie tretej dávky pre pacientov s oslabenou imunitou. Národné centrum zdravotníckych informácií podľa zoznamov od zdravotných poisťovní posiela SMS správy týmto pacientom na základe ich diagnóz.

V tejto súvislosti Trnavský samosprávny kraj otvorí v sobotu 23. októbra dve veľkokapacitné očkovacie centrá. Obyvatelia piešťanského regiónu to budú mať bližšie do Trnavy, kde bude možné nechať sa očkovať v priestoroch Strednej odbornej školy elektrotechnickej na Sibírskej ulici.

„V dvoch veľkokapacitných očkovacích centrách v Dunajskej Strede a v Trnave ponúkneme naozaj široké možnosti očkovania proti ochoreniu covid-19. Podávať budeme prvé, druhé aj tretie dávky vakcín. Želám si, aby ľudia využili tieto možnosti a nehazardovali so svojím ako aj zdravým svojich blízkych, kolegov aj širšej komunity,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V Dunajskej  Strede a Trnave bude župa očkovať vakcínami od Pfizer/BioNTech. Jej prvú alebo druhú dávku dostanú záujemcovia s vekom 12 a viac rokov aj bez predchádzajúcej registrácie. V prípade neplnoletých záujemcov o vakcínu je potrebné prísť v sprievode zákonného zástupcu. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre bude zabezpečený pediater.

Treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech budú zaočkovaní len tí, ktorí dostali SMS správu z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) alebo ľudia na základe výmenného lístka od odvodného lekára, ktorý o možnosti očkovania rozhodol. Ide predovšetkým o ľudí s oslabenou imunitou. Rovnako bude treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech zaočkovaný aj zdravotnícky personál, a to aj bez predchádzajúcej registrácie. Potrebné je doniesť si so sebou potvrdenie o podaní druhej dávky vakcíny.

Vo VKOC v Trnave bude pre registrovaných aj neregistrovaných plnoletých záujemcov k dispozícii aj jednodávková vakcína Janssen (Johnson & Johnson).

V Trnave bude očkovanie prebiehať v sobotu 23.10.2021 od 8:00 do 18:00 a v Dunajskej Strede (Stredná odborná škola rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana) od 8:00 do 16:00 h.

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR, Trnavský samosprávny kraj