ZSE upozorňuje spotrebiteľov, aby neotvárali podvodný email

Spoločnosť Západoslovenská energetika kontaktovalo dnes niekoľko spotrebiteľov z radov podnikateľov, ktorí dostali email v mene ZSE (z adresy asistent@zse.sk). Spoločnosť odporúča túto správu neotvárať, s vysokou pravdepodobnosťou môže ísť o hackerský útok.

Na spoločnosť sa obrátilo zatiaľ desať osôb, pričom niektorí nie sú ani zákazníkmi ZSE, s otázkami ohľadom emailu, ktorý im bol doručený. Email, ktorého predmetom je údajná upomienka, obsahuje tiež prílohu s príponou .exe, ktorá môže po otvorení poškodiť počítačový systém prijímateľa.

Spoločnosť ZSE vyhlasuje, že neprevádzkuje emailové konto asistent@zse.sk a nie je odosielateľom predmetnej správy. Spotrebiteľov a obchodných partnerov upozorňujeme, aby prílohu neotvárali, keďže nemôžeme vylúčiť ani to, že cieľom odosielateľa môže byť hackerský útok škodlivým softvérom v prílohe emailu. Spoločnosť analyzuje možné kroky na ochranu dobrého mena a obrátila sa tiež na Národný bezpečnostný úrad, s ktorým situáciu konzultuje.

Zákazníci ZSE majú možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok na Zákazníckej linke 0850 111 555 alebo prostredníctvom online Zákazníckej zóny na stránke www.zse.sk.

Zdroj: Tlačová správa – ZSE Ilustr. foto/Credit: Markus Petritz