Zorbing futbal mal benefičný rozmer

Piešťanský futbalový štadión hostil benefičný turnaj v zorbingovom futbale. Organizovalo ho Občianske združenie Maressa v spolupráci s PFK Piešťany.

„Chceli sme verejnosti priniesť netradičný šport a zábavu. Veď kto by sa nechcel navliecť do nafukovacej gule?“ povedala predsedníčka OZ Maressa Marcela Sedláková.

Okrem oficiálneho turnaja využili zorbingové gule pre svoju zábavu aj deti, ktoré sa tešili z gúľania po tráve, ale aj súťaženia. Mohli sa vyskákať v skákacích hradoch, zaostriť si „mušku“ pri nafukovacích šípkach, ale hlavne vyhrať nespočetne veľa cien.

Hlavnou pointou akcie bol však benefičný výťažok z turnaja. Takže hráči nie len že bojovali o víťazstvo, ale svojim štartovným pomohli dobrému účelu.

„Z finančného výťažku zabezpečíme kanisterapiu chorým ľuďom v Alzheimer centre v Piešťanoch. Už teraz sa teším, ako im spôsobíme radosť a pomôžeme ich tým aj rehabilitovať“, povedala M. Sedláková.

Vďaka patrí aj anonymným darcom, ktorí dali na mieste dobrovoľný príspevok priamo Alzheimer centru.
Chceli by sme sa poďakovať ZSE za podporenie tohto projektu, PFK Piešťany za spoluprácu, spoločnosti KIPA za sladkosti a špeciálne p. Majerníkovi z Catering Piešťany za dôveru a podporu.

Text a foto: Tlačová správa organizátorov podujatia