Na futbalovom štadióne bude živo – chystá sa nábor nových hráčov, zorbing aj bazár

Piešťanský futbalový štadión bude hostiť zábavno-športové podujatie, ktorého súčasťou sú tri individuálne akcie – nábor detí do prípravky, futbalový turnaj v zorbingu a bazár detského oblečenia. Akcia začína v sobotu 10. septembra o 9.00 h.

V rámci náboru sa piešťanskí Kohúti zameriavajú na ročníky narodené v rokoch 2006 až 2011. Pre deti a ich rodičov sa pripravuje bohatý program plný súťaží a zábavy. Na štadióne sa môžu stretnúť so svojimi budúcimi spoluhráčmi a kamarátmi.

„Piešťany boli odjakživa spádová oblasť, kde sa zhromažďovali najväčšie talenty z regiónu, pretože práve u nás sa postupne zabudovávali do žiackych kategórií, ktoré hrali najvyššie súťaže v okolí.

Navyše sme ako mesto v hľadáčiku klubov ako Trenčín a Trnava, čo môže byť pre cieľavedomých hráčov atraktívne. Po reštarte futbalu v okresnom meste ponúkame stabilitu, lepšie tréningové podmienky a skúsených trénerov,“ hovorí predseda OZ PFK Junior Piešťany a zároveň hráč A-tímu Jozef Glos.

V spolupráci s PFK sa od 10.00 h uskutoční športovo-benefičný turnaj v zorbingu, ktorý organizuje OZ Maressa. Zábavná forma futbalu v nafukovacej guli, ktorá hráčov ochráni pred nárazmi, dodáva športu nový rozmer – nezabáva iba samotných hráčov, ale i publikum.

Prihlásiť sa stále môžete na t.č.: 0949 629 267 alebo priamo na štadióne do 9:30 h. Družstvo musí pozostávať z minimálne piatich hráčov, štartovné za hráča je 10 eur. Po 16.00 h bude zorbing k dispozícii aj pre neregistrovaných účastníkov.

Výťažok z turnaja bude venovaný na zlepšenie života ľudí v piešťanskom Alzheimer centre. V rámci akcie budú na štadióne i sprievodné podujatia OZ Maressa ako skákajúce hrady, opica Mareska a rôzne súťaže pre deti.

Medzi 10.00 a 14.00 h sa v priestoroch štadióna uskutoční i burza detského oblečenia. Rodičia môžu predať nepotrebné alebo prebytočné detské oblečenie, hračky či športové potreby.

„Predávajúci sa stretnú pred vchodom do štadióna a od 9. hodiny si môžu začať vybaľovať tovar. Mamičky si zvyknú nosiť sušiak, na ktoré poukladajú svoje veci a ceny si určujú sami“, hovorí štatutár PFK Piešťany Erik Hlavatý.

Poplatok na predávajúceho je jedno euro a uhradí sa priamo na štadióne. „V zahraničí bývajú veľmi obľúbené tzv. garage sales, kde ľudia predávajú veci, ktoré nepotrebujú alebo im doma zaberajú miesto, no možno sa iným zídu. Ak zo strany verejnosti pocítime záujem, priestor na podobné aktivity poskytneme“, uzatvára E. Hlvatý.

Autor: MB/TK PFK Ilustr. foto: MP