Zomrel Milan Čambor

Posledná rozlúčka so známym plavcom, pólistom, trénerom a športovým funkcionárom Milanom Čamborom bude v piatok 17. augusta o 13.00 h na cintoríne na Bratislavskej ceste. Milan Čambor zomrel 10. augusta 2018.

Ešte pred rokom na Majstrovstvách sveta masters vo vodnom póle v Budapešti bol 80-ročný Milan Čambor z Piešťany najstarším účastníkom turnaja. Ako neskôr povedal pre Piešťanský týždeň, išlo o jeho rozlúčka s týmto športom.

Piešťanskú kolísku vodného póla – kúpalisko Eva však navštevoval aj naďalej, bol totiž aj vynikajúcim plavcom. V rôznych zväzových funkciách tohto športu pôsobil už od roku 1975. Bol aj predsedom zväzu plaveckých športov na Slovensku.

Po roku 1990 pracoval v diplomatických službách v Bulharsku, odkiaľ sa o sedem rokov vrátil, aby opäť pomáhal slovenskému plávaniu z pozície predsedu plaveckého zväzu.

V posledných rokoch sa zasadzoval na vybudovanie vhodného zázemia pre piešťanských plavcov, bol zástancom rekonštrukcie vnútorného bazéna kúpaliska Eva.

„Asi 95 percent ľudí v Piešťanoch sa naučilo plávať na Eve. Spomínajú na tieto roky, zažili tam krásne časy. V celom regióne sa odstránila plavecká negramotnosť. (…) My by sme chceli, aby sme v Piešťanoch mohli pokračovať vo výučbe plávania, aby sme mohli pokračovať vo veľmi bohatej histórii plaveckých športov, kde sme dosiahli našimi Piešťancami až na olympijské medaile,“ povedal mestským poslancom Milan Čambor v júli 2015.

Text: Martin Palkovič Foto: Facebook/Kúpalisko Eva