Žiaci ZŠ Brezová si vybehali Športovú akadémiu Mateja Tótha

Sú najlepší v celom Trnavskom kraji a za odmenu sa stanú súčasťou tréningového projektu, ktorého tvárou je zlatý olympijský medailista.

Žiaci Základnej školy na Brezovej ulici získali v súťaži O2 Dobrý beh najviac bodov v rámci kraja. Od jari až do konca prázdnin si prostredníctvom mobilnej aplikácie zaznamenávali nabehané kilometre a za svoje úsilie ich spoločnosť O2 odmenila tréningovým programom s názvom Športová akadémia Mateja Tótha.

Ide o cvičenia a hry zamerané na zapájanie správnych svalových skupín. V pravidelných športových krúžkoch sa žiaci pod vedením trénera Štefana Hausera budú venovať atletickej príprave a zdokonalovať svoje koordinačné schopnosti.

„Cieľom Športovej akadémie Mateja Tótha je dbať na radosť detí z pohybu, všeobecnú športovú prípravu a vychovávať zdravú, športovo zdatnú generáciu,“ povedala riaditeľka ZŠ na Brezovej ulici Bronislava Fačkovcová.

Zástupcovia sponzorov jej v piatok 6. októbra odovzdali otlačok tenisky Mateja Tótha, ktorý symbolizuje víťazstvo školy v súťaži Dobrý beh.

Text a foto: Martin Palkovič