Zhromaždenie Za slušné Slovensko sa uskutoční aj v Piešťanoch

Piešťany sú už od začiatku týždňa na zozname miest, kde sa v piatok 16. marca uskutoční ďalšia séria zhromaždení a pochodov v rámci iniciatívy Za slušné Slovensko. Účastníci sa stretnú o 17.00 h na Námestí slobody. Organizátori pre nich tentoraz pripravujú aj program.

„Odchod ministra vnútra Kaliňáka nestačí! Jeho odchod musí byť len začiatkom. Začiatkom veľkého upratovania. Pretože je legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti, aby sme žili v krajine, kde korupcia nie je štandardom. Kde vo vládnych kruhoch neexistuje prepojenie na organizovaný zločin,“ objasňujú svoje požiadavky organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko.

Už v pondelok sa k nim pridali aj Piešťanci, ktorí vytvorili podujatie na sociálnej sieti Facebook a aktuálne pripravujú pre účastníkov zhromaždenia aj program. Mal by pozostávať z hudobných vstupov a príhovorov rečníkov, ktorí však nebudú reprezentovať politické strany, ale občiansku spoločnosť.

Aj tentoraz má ísť o pokojné vyjadrenie postoja k súčasnej situácií na Slovensku. Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si Piešťanci spontánne uctievali ich pamiatku pri fontáne na Námestí slobody, kde pri ich fotografiách zapaľovali sviečky. Tie včera premiestnili pracovníci Služieb mesta Piešťany k hlavnému krízu na cintoríne na Bratislavskej ceste. Pietne miesto ľudia na námestí zrejme obnovia už počas najbližšieho zhromaždenia.

Text a foto: Martin Palkovič