Zdravé pranie – jednoduchý návod na voňavú domácu aviváž

Kto by netúžil po čistej, sviežo voňajúcej bielizni? Vypranej bez pridania zbytočnej chémie, šetrnej k našej pokožke, bez neželaného podráždenia. Kupovaná aviváž, ktorú poznáte z reklamných spotov, nie vždy splní vaše očakávania. Možno budete prekvapení, ale je skutočne mnoho rôznych jednoduchých postupov na prípravu voňavej domácej aviváže. Poďte si ju s nami vyrobiť.

Ponúkame vám niekoľko overených návodov, ktoré vás zaručene nesklamú. Aby ste ušetrili čo najviac, nezabudnite si pri výbere surovín prelistovať aktuálne dostupné akčné letáky. Akčný leták Lidl vám 2x týždenne prináša nový Lidl leták, plný  zaujímavého rôznorodého sortimentu.

Ako pri nakupovaní ušetriť

Mnoho ľudí čoraz častejšie premýšľa nad tým, ako sa dá pri nakupovaní čo najviac ušetriť. Najjednoduchším spôsobom je nekupovať to, čo jednoducho nepotrebujeme. Ďalším osvedčeným spôsobom je podomácky si pripraviť sami a lacnejšie to, čo zvládneme. Napríklad prípravky na pranie bielizne sú bezpochyby veľkou záťažou nielen pre životné prostredie, ale aj pre naše peňaženky. Vyskúšali ste si už niekedy vyrobiť voňavú zjemňujúcu aviváž? Existuje skutočne nepreberné množstvo receptov na prípravu domácej aviváže, a to z bežne dostupných prípravkov a prísad. Skúste si na kaufino.sk prelistovať Lidl leták na budúci týždeň pdf a možno vás zaujme Lidl akcia na tovar, potrebný na prípravu domácej aviváže. S Kaufino bude každý váš nákup výhodnejší, pretože máte všetky informácie o zľavách na jednom mieste.

Drahá aviváž – dobrá voľba?

Pravdepodobne najviac škody napácha aviváž na uterákoch. Jej zloženie nemá na ne dobrý účinok. V jemných vláknach sa usadí mastnota a nečistoty a uteráky sú potom na dotyk drsné a nepoddajné. Vplyvom aviváže sa z prádla postupne uvoľňujú aj rôzne nečistoty, ktoré sa v práčkach usadzujú a neskôr spôsobujú nepríjemný zápach a plesne. Ďalšou nepríjemnosťou je, že aviváž môže u citlivých jedincov spôsobiť kožné podráždenie vo forme rôznych alergických prejavov – začervenanie, svrbenie a pod. Letak Lidl vám vždy ponúkne jedinečné produkty za Lidl ceny aj z oblasti drogérie, ktoré sú šetrné k ľuďom aj k prírode. Lidl nedávno otvoril svoju štvrtú predajňu v Nitre, ktorá je súčasťou projektu Obchodná Galéria Štúrova. Samozrejme, aj v Lidl Nitra platia “Lidl akcne letaky”, ktoré sú dostupné v tlačenej forme na predajni, či online na internete.

Benefity domácej aviváže

Domáca bio-aviváž stojí doslova pár centov a chráni nielen vaše prádlo, ale i práčku. Vďaka svojmu zloženiu zmäkčuje vodu, zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a práčku zvnútra doslova dezinfikuje. Už po prvom praní bude vaše prádlo mäkšie, voňavejšie, bez hrozby alergických kožných reakcií. Vaša práčka bude chránená pred vodným kameňom, aj pred nežiadúcimi plesňami. Ak predsa uprednostňujete zakúpenú značkovú overenú aviváž, naše návody vám môžu pomôcť v prípade, že vám práve dôjde a nemáte čas či možnosť ihneď si zadovážiť ďalšiu. Obľúbená a cenovo dostupná je napríklad Lidl aviváž značky Doussy, preto si skúste prelistovať aktuálny Lidl leták. Vo vyhľadávači na portáli Kaufino jednoduchým spôsobom zistíte, ktoré obchody a online letáky drogérie ponúkajú hľadaný tovar v zľave.

Domáca aviváž z vlasového kondicionéru

Na jej prípravu budete potrebovať:

  • 6 šálok horúcej vody
  • 3 šálky bieleho octu
  • 2 šálku vlasového kondicionéru (môže byť aj lacnejší druh)

Postup:

Vo väčšej nádobe pomaly zmiešajte vodu a kondicionér, kým sa zmes nespojí. Pridajte ocot, dobre premiešajte a rozdeľte do fliaš, v ktorých budete aviváž skladovať. Ocot prádlo zmäkčí a kondicionér zas prevonia a zjemní. Pred každým praním nádobu s avivážou pretrepte, aby sa všetky zložky dobre spojili. Do prania použite 2 – 4 polievkové lyžice aviváže.

Jednoduchá domáca aviváž

Na jej prípravu budeme potrebovať:

  • 500 ml vody
  • 500 ml octu
  • 25 kvapiek esenciálneho oleja (vhodného aj do prírodnej kozmetiky, napr. levanduľový)

Postup:

Vo vhodnej nádobe zmiešajte vodu s octom a pridajte esenciálny olej. Premiešajte a uchovávajte v uzatvorenej nádobe. Pred každým praním nádobu s avivážou pretrepte, aby sa všetky zložky dobre spojili. Do prania použite 2 – 4 polievkové lyžice aviváže.

TIP:  Voda na prípravu aviváže by mala byť filtrovaná, aby sa aviváž nepokazila. Filtrovaním sa tiež odstráni tvrdosť vody. Ak nemáte filtračnú kanvicu, vodu aspoň vopred prevarte. Môžete použiť aj destilovanú vodu.

(Reklamný článok)