Zažite atmosféru ako na Havaji, staňte sa súčasťou Slovakman tímu

Slovakman Triathlon odštartuje už o necelý mesiac a organizátori pretekov preto hľadajú dobrovoľníkov, ktorí by im pomohli zabezpečiť plynulý priebeh celého podujatia a boli oporou aj pre účastníkov priamo na trati. Víkend od 7. do 8. augusta 2021 bude v Piešťanoch patriť jedinému dlhému triatlonu na Slovensku a jeho súčasťou sa tento rok môžete stať aj vy.

„Pre úspešné preteky potrebujeme viac než 150 ochotných dobrovoľníkov, ktorí nám pomôžu s hladkou organizáciou a športovcom k splneniu ich snov a cieľov. Hľadáme ľudí, ktorí majú radi šport a chceli by zažiť atmosféru podujatia aj z druhej strany,“ hovorí Jakub Pediač, koordinátor dobrovoľníkov. Dobrovoľníci na pretekoch Slovakman pomáhajú primárne na občerstvovacích staniciach, priamo v areáli a na cyklistickej trati. Ide o jednoduché a nenáročné aktivity, ako plnenie a podávanie pohárov s vodou, krájanie občerstvenia či navigácia účastníkov na trati. Každý dobrovoľník dostane pitný režim, stravu počas celého dňa, oficiálne tričko podujatia a odnesie si hodnotnú a zaujímavú skúsenosť.

„Väčšina dobrovoľníkov k nám chodí opakovane. Nie je to totiž len o pomoci, ale aj o zábave a zážitkoch, ktoré si odnesú. Dobrý pocit je znásobený dobrou náladou a pekným opálením, takže nie je dôvod ostať doma,“ dodáva Jakub Pediač. Bez zodpovednej a ochotnej pomoci by to nešlo: „Pre nás sú dobrovoľníci kľúčovým pilierom. Podujatie dokážeme prichystať v malom tíme, ale počas samotných pretekov potrebujeme viac než 150 ľudí, aby sme pretekárom poskytli bezpečné prostredie a pomohli im,“ dopĺňa aj Vlado Baron, riaditeľ podujatia.

Dobrovoľnícke nadšenie robí na pretekoch nezameniteľnú atmosféru a každý jeden člen tímu je dôležitým článkom podujatia. Hovorí Marieta Homolová, bežkyňa a dobrovoľníčka z piešťanského klubu Minimon Friendly Team: „Dobrovoľníkov na Slovakmana ideme robiť v prvom rade pre dobrý pocit, že môžeme pomôcť. A ja idem aj preto, že som sama športovkyňa a na Slovakmanovi je jednoducho geniálne. Už si bez toho ani leto nevieme predstaviť. Dokonca plánujeme letnú dovolenku tak, aby sme boli počas triatlonu v Piešťanoch.“

Záujemcovia môžu pre prihlásenie využiť formulár na webe pretekov a v prípade akýchkoľvek otázok sa môžu ozvať aj cez Slovakman Facebook, alebo napísať email na info@slovakman.sk.

Zdroj: Tlačová správa – Slovakman