Záujem o ubytovanie v Piešťanoch

Letná ubytovacia sezóna 2022 nezačala podľa očakávaní. Ubytovatelia po dvoch predchádzajúcich silných letách očakávali podobný scenár aj tento rok. Ich očakávania boli logické, nakoľko sa konečne ubytovávalo bez obmedzení a špeciálnych reštrikcií. Začiatok letnej sezóny však mnohých majiteľov ubytovacích zariadení sklamal.

Nový trend v hľadaní ubytovania
Celkový dopyt po ubytovaní na Slovensku bol v porovnaní s predchádzajúcim rokom podľa informácií z portálu MegaUbytovanie približne o 30 % slabší. K podobnému trendu došlo aj z hľadiska záujmu o ubytovanie v Piešťanoch. Aj keď väčšina ubytovacích zariadení si svoje kapacity z väčšinovej časti obsadila, k ich obsadeniu dochádzalo až na poslednú chvíľu. Je to výrazný rozdiel v porovnaní s minulými rokmi, kedy najpopulárnejšie ubytovacie zariadenia mali svoje lôžka kompletne obsadené už v priebehu mája.

Aký bol dôvod prvotného poklesu?
Uvoľnenie opatrení pre mnohých záujemcov o dovolenku znamenal možnosť vycestovať do zahraničia. Nával slovenských turistov z tohto dôvodu zaznamenali krajiny ako Chorvátsko, Egypt, Turecko a Grécko. Podobný trend zaznamenali aj ubytovatelia v susednom Česku.

Podľa informácií z portálu Slovakia Travel si niektorí Slováci plánujú počas leta 2 dovolenky. Jednu zahraničnú a druhú domácu. Prvá polovica leta tak určite patrila zahraničným dovolenkám, na čo žiaľ doplatili domáci ubytovatelia.

V auguste došlo k zmene
V priebehu augusta došlo k zlepšeniu situácie. Záujem o ubytovanie v Piešťanoch a celkovo aj o dovolenky na Slovensku počas druhého prázdninového mesiaca jemne stúpol. Potvrdili sa tak predpoklady o plánovaných domácich dovolenkách. Medzi najpopulárnejšie typy vyhľadávaného ubytovania patrilo lacné ubytovanie. Ľudia, ktorí vyhľadávali lacné ubytovanie v Piešťanoch zároveň preferovali aj ubytovanie na samote.

Dôvody návštevy Piešťan
Hlavné dôvody návštevy Piešťan ostávajú rovnaké. A niet sa čomu čudovať. Piešťany boli, sú a budú kúpeľným mestom a strediskom liečby reumatických chorôb. Tento dôvod tak ako po minulé roky prilákal do Piešťan najviac turistov. Mesto Piešťany je však zároveň aj významným centrom kultúry, zaujímavej architektúry a krásnej okolitej prírody. Dovolenku v Piešťanoch si tak turisti dokážu spríjemniť bohatým doplnkovým programom, ktorým bezproblémovo vyplnia niekoľko dovolenkových dní.

TIP na záver
Ak ste turista a mesto Piešťany ste už navštívili, odporúčame Vám návštevu Kúpeľov v Luhačoviciach. Ubytovanie Luhačovice si rezervujete prostredníctvom portálu MegaUbytko.cz.

 

(Reklamný článok)