Zakryjú vonkajší bazén Evy? V návrhu rozpočtu je na to 120-tisíc eur

Po troch týždňoch v provizóriu zverejnila samospráva návrh mestského rozpočtu na tento rok. Malo by ísť o verziu, na ktorej sa dohodli poslanci s vedením radnice. Na zastupiteľstvo sa dostane 11. februára.

Jednou z rozpočtových položiek je prekrytie vonkajšieho bazéna kúpaliska Eva. V prípade súhlasu poslancov radnica na tento účel vyhradí 120-tisíc eur.

Táto suma by mala vystačiť na nákup dočasnej nafukovacej haly, vďaka ktorej bude 50 metrový bazén plavcom a vodnopólistom prístupný aj v zimných mesiacoch. Takúto možnosť predstavil svojim kolegom ešte v decembri poslanec Tomáš Hudcovič a väčšina s ňou predbežne súhlasila.

Mohlo by ísť o jedno z riešení zlej situácie okolo krytej plavárne. Tento týždeň sa majú uskutočniť rokovania o predĺžení prevádzky bazén v hoteli Sĺňava, to však zrejme iba oddiali jeho definitívne zatvorenie.

Mesto má aj ponuku od súkromného investora, ktorý chce postaviť novú plaváreň pri futbalovom štadióne. Od samosprávy žiada pozemok. Samotná výstavba a prevádzka by nemala mestský rozpočet zaťažiť.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič