Záchrana bazéna v hoteli Sĺňava: V hre je nájom aj dotácia

Po podpore letnej prevádzky kúpaliska Eva bude možno samospráva pomáhať aj s prevádzkou bazéna v hoteli Sĺňava. Ide o jediné miesto v Piešťanoch, kde môžu tunajší plavci trénovať celý rok.

Pred zatvorením hotelového bazéna varovali začiatkom tohto roka zástupcovia plaveckých klubov. Dlhá a úspešná história profesionálneho plávania, by podľa nich v takom prípade zanikla. Hotel prevádzkuje spoločnosť Sorea, ktorá patrí odborárskemu fondu. S predsedom jeho predstavenstva Emilom Machynom sa nedávno stretol primátor.

„Pošle mi ponuku participácie alebo záchrany tohto bazéna. Ubezpečil ma, že nejde o žiadnu sabotáž. Chce, aby vodnopólisti alebo plavci mohli aj naďalej trénovať,“ povedal 1. októbra poslancom Miloš Tamajka.

Šéf odborárov ho o stratách v súvislosti s prevádzkou bazéna informoval iba zbežne. Keď od neho dostane konkrétne ponuky, predloží ich zastupiteľstvu. Mohlo by ísť o nájom alebo finančnú dotáciu cez niektorý zo športových oddielov. „Aktuálne zatvorenie nehrozí. Ubezpečil ma, že nás nenechajú v štichu.“

Na októbrovom zastupiteľstve hovoril aj zástupca plavcov Pavol Škodný, ktorý nie jej spokojný s odpoveďou mestského úradu, na svoje otázky zo začiatku júla. V liste podpísanom prednostkou Dášou Rehákovou samospráva deklaruje záujem o vybudovanie kúpaliska na území Piešťan. On sa však pýtal na krytú plaváreň a predložil kalkuláciu, podľa ktorej je možné realizovať takýto projekt za približne 1 mil. eur.

Poslancov preto požiadal, aby vedenie mesta zaviazali, nech čo najskôr postaví krytú plaváreň. Pripomenul, že nové mestské zastupiteľstvo zrušilo výstavbu plaveckého centra. No tento projekt v prevej fáze rátal iba s vonkajšou časťou. Postavenie krytého bazéna nebolo v dohľadnej dobe pri futbalovom štadión plánované.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia
Inzercia