Zabezpečte kvalitný spánok svojho dieťaťa

Spáva dieťa s vami v izbe a vy začínate pociťovať, že už je pripravené na to, aby išlo do svojej vlastnej izby? Malá posteľ môže byť skvelým spôsobom, ako poskytnúť dieťaťu vlastný priestor. Je však vo vašom dome či byte dostatok miesta? A čo skutočnosť, že z detskej postele môže dieťa spadnúť? Na všetko existuje jednoduché riešenie.

Bezpečnosť na prvom mieste

Možnosť malej detskej postele môže fungovať, ak je dieťa zrelé na to spať vo vlastnej izbe, mimo priameho dosahu rodičov. Nie je to však bez nevýhod. Po prvé, malá postieľka môže zaberať podobne veľa miesta ako tá pre dospelých a po druhé, ak máte batoľa, štandardná jednolôžková detská posteľ môže byť preň ešte príliš veľká. 

Mohlo by tiež z postele spadnúť, čo môže viesť k zraneniam. Dá sa tomu však predísť jednoduchým nainštalovaním zábran, a to buď len na polovicu strany postele alebo po celej dĺžke. Naopak, ak máte staršie dieťa, ktoré je schopné vyliezť do vlastnej postele samo, detská posteľ v krásnom dizajne mu bude vyhovovať.

Spánok ako v bavlnke

Dieťa, rovnako ako aj dospelý, potrebuje kvalitný spánok, aby sa zobudilo čo najviac odpočinuté a plné energie. Na to je nutné doplniť posteľ o matrac ideálnej tvrdosti pre vaše dieťa. Kvalitné matrace a pevné rošty sú základom dobrého nočného odpočinku. Správny matrac môže mať zásadný vplyv na to, či sa vaše dieťa zobudí unavené alebo svieže.

Bohužiaľ, nie všetky matrace sú rovnaké, preto je dôležité, aby ste si pred kúpou urobili prieskum. Tu je niekoľko vecí, na ktoré by ste sa mali pri výbere matraca zamerať.

Matrace z pamäťovej peny sú ideálne pre ľudí, ktorí chcú spať na boku alebo na bruchu. Prispôsobujú sa tvaru tela a poskytujú pohodlný povrch na spanie, ktorý je zároveň odolný voči prenosu pohybu. Vy najlepšie poznáte svoje dieťa, preto zvážte, v akej polohe najčastejšie spí. Detské postele musia byť pevné a kvalitný matrac bude schopný udržať ich hmotnosť bez toho, aby sa prehýbal alebo spôsoboval nepohodlie.

Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Zmiernite detský strach

Ak ide vaše dieťa spať do svojej vlastnej izby po prvýkrát, pripravte sa na to, že bude ešte zrejme dlho trvať, kým tam aj skutočne prespí celú noc osamote. Je prirodzené, že deti sa v noci budia a bude pre nich nezvyk, že rodičia nie sú v blízkosti. Aby ste zmiernili detský strach zo samoty, tmy či rôznych strašidiel, keďže detská predstavivosť je naozaj kreatívna, vyberte mu do izby detské svietidlá a naučte ho zasvietiť si vždy, keď sa bude báť. 

S vekom postupne príde aj na to, že dieťa sa v noci nebude objavovať u vás v posteli a zvykne si na spánok vo svojej izbe a vo svojej posteli.

(Reklamný článok)

Zdroj titulnej foto: David Pereiras / Shutterstock.com