Z cintorínov do dôchodku. Eliška Gocká odchádza po 26 rokoch

Dlhoročná šéfka Strediska pietnych služieb Eliška Gocká sa rozhodla ku koncu roka odísť do predčasného dôchodku. Piešťanským cintorínom šéfovala 26 rokov. Služby mesta Piešťany už hľadajú jej nástupcu.

„Chcem sa venovať vnúčatám, cestovať. Život nie je len o práci,“ potvrdila svoje rozhodnutie Eliška Gocká. V aktuálnom vydaní inzertných novín AB Piešťany je už oznam o výberovom konaní na miesto vedúceho Pietnych služieb.

„O piešťanské cintoríny sa starám už 26 rokov. Nikdy by som si nepomyslela, že to bude tak dlho,“ hovorí Eliška Gocká.

Za jeden zo svojich úspechov považuje vybudovanie domu smútku na cintoríne na Žilinskej ceste. Podľa jej slov rekonštrukciu potrebuje aj dom smútku na Bratislavskej ceste. V poslednom období vďaka jej iniciatíve pribudli na tomto cintoríne kamery napojené na mestskú políciu.

Práca Elišky Gockej mala množstvo priaznivcov, ale aj odporcov, ktorí v minulom volebnom obodbí zbierali podpisy pod petíciu za jej odvolanie. Kritizovali ju tiež za predražené cintorínske poplatky. Tie napokon zastupiteľstvo minulý rok mierne znížilo.

Eliška Gocká je dlhoročnou členkou mestského zastupiteľstva. Prvýkrát sa stala poslankyňou v roku 1998.

Jej nástupca vo funkcii vedúceho Strediska pietnych služieb musí mať ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou, tri roky praxe v riadení kolektívu a znalosť zákona o pohrebníctve. Motivačný list, životopis a ďalšie doklady musia záujemcovia doručiť na adresu Služieb mesta Piešťany do 18. októbra.

Text a foto: Martin Palkovič