Vznášadlá sa budú pri Lodenici preháňať už tento víkend

Majstrovstvá Európy vznášadiel a Majstrovstvá Slovenska rýchlostných člnov sa v Piešťanoch uskutočnia už počas nasledujúceho víkendu – 20. a 21. augusta 2022. Trať pretekov bude podobne ako vlani vytýčená na pri reštaurácii Lodenica, neďaleko Piešťanského pivovaru ŽiWell.

„Grand Prix Slovakia alebo Majstrovstvá Európy vznášadiel a Majstrovstvá Slovenska motorových člnov – sú obľúbeným a jedinečným športovým podujatím so sprievodným programom, na ktorom možete stráviť celý deň a nebudete sa nudiť ani chvíľočku. Je postarané o zábavu pre malých aj veľkých,“ informujú organizátori prostredníctvom facebokovej udalosti.

Podľa programu podujatia, ktorý je zverejnený na web stránke vznasadla.sk, je začiatok tréningových jázd v sobotu naplánovaný na 10.30 h, po poludňajšej prestávke budú od 13.00 h nasledovať rozjazdy. V nedeľu je program podobný, slávnostné vyhlasovanie výsledkov organizátori avizujú na 17.40 h.

Prvé podobné podujatie sa konalo v Piešťanoch už v roku 1961. Od roku 1992 sa preteky v Piešťanoch neorganizovali. Na Váh a Lodenicu sa vrátili až v roku 2015 a vzbudili veľký záujem verejnosti. Pozrite si zopár fotografií:

Text a foto: Martin Palkovič