Akvatlon pre deti aj začiatočníkov s možnosťou vyhrať hodnotné športové hodinky

Vo štvrtok 1. septembra na štátny sviatok sa uskutoční na Lodenici ďalší ročník Piešťanského akvatlonu. Okrem možnosti účasti širokej verejnosti – od malých detí, cez žiakov a mladistvých až po dospelých v Open kategórii, pôjde o ďalšie kolo Slovenského pohára v akvatlone.

Čo sa týka trate, najskôr sa bude behať 3 km po vale, potom 1 km plávať vo vodnej nádrži Sĺňava a nasleduje opäť beh na 3 km.

Kategória Open – pre širokú verejnosť pre ženy a pre mužov na skrátenú vzdialenosť – plávanie 500 m a beh 3 km, je určená pre všetkých, ktorí vedia trochu plávať a behať a chcú si zasúťažiť alebo si takúto kombináciu vyskúšať.

Samozrejme, kto chce, môže si strihnúť dlhšiu trať sám. Nemusí byť vôbec registrovaný v triatlonovej únii. Akvatlon si môžu prísť vyskúšať aj detičky na trase – 25 / 50 metrov plávanie a 200 / 500 m beh – podľa ročníkov ale aj štafety – plavec a bežec.

Štart hlavnej kategórie pretekov na vzdialenosť 3 km – 1 km – 3 km je plánovaný na 12.30 hod a pol hodinu po nich odštartuje kategória Open Muži / Ženy – 500 m / 1 km. Detičky štartujú od 10.00 h ráno. Je pre nich pripravená sladká odmena a medaile, ale aj Skákací hrad!

Súčasťou štartovného bude čip, krásna pamätná medaila, občerstvovačka počas pretekov a občerstvenie po pretekoch. Vyžrebovaný pretekár/ka dostane hodnotné športové hodinky značky Polar. Pretekári v jednotlivých kategóriách získajú pekné vecné ceny.

Registrácia:  www.vysledkovyservis.sk alebo cez Triatlonovú úniu.

Text: Tlačová správa – Black Swans