Výzva Úsmev na hory je spustená, potrvá do 20. novembra

V utorok 20. apríla sa začala výzva Úsmev na hory. Jej cieľom je šírenie povedomia o celej škále zdravotného znevýhodnenia. Účastníci zároveň môžu vyhrať veľa zaujímavých cien.

Registráciou do výzvy prispejú účastníci desiatim deťom a dospelým so zdravotným znevýhodnením. Tieto rodiny vybralo a odporučilo osem organizácií, ktoré sa venujú jednotlivým skupinám ľudí s postihnutím. Ich pozitívne príbehy šíria povedomie o tom, že zdravotné znevýhodnenie je v životoch mnohých rodín prirodzené a dá sa s ním fungovať takmer normálne. Hlavným organizátorom výzvy je občianske združenie Úsmev pre druhých.

Súťažnú výzvu možno dokončiť tak, že sa s fotkou vybraného dieťaťa vyberiete na jeden z vybraných cieľov v slovenských horách, kde sa v jeho cieli odfotíte. Fotku potom stačí nahrať do svojho profilu. Po jej schválení ste zaradení do tomboly o viaceré vecné i zážitkové ceny v celkovej hodnote 2500 eur. Výhercovia sa budú žrebovať po ukončení výzvy 20. novembra. Účastníci, ktorí do tohto termínu stihnú navštíviť aspoň 15 cieľov získajú pamätnú medailu Úsmev na hory.

 

 

Zoznam dvadsiatich cieľov súťažnej výzvy Úsmev na hory v roku 2021 nájdete na tejto adrese.

Okrem toho si viaceré firmy i organizácie pripravili tzv. partnerské výzvy, vďaka ktorým budú účastníci motivovaní súťažiť o ďalšie ceny či spraviť niečo pre seba, svoje okolie alebo iných. O pravidlách a obdobiach konkrétnych partnerských výziev si prečítate na stránke usmevpredruhych.sk.

„Sme radi, že mnohé z organizácií vnímajú túto výzvu pozitívne a chcú sa zapojiť. Dúfame, že spoločne oslovíme mnoho ľudí, ktorých namotivujeme k pohybu a aj vďaka tomuto projektu si začnú viac všímať ľudí, ktorí majú nejaké zdravotné problémy a spoločne tak potiahneme spoločnosť k inklúzii. A spoznajú iné časti Slovenska,“ uviedol iniciátor projektu Miro Béreš.

Eurom z registrácie účastníci podporia organizáciu Pure Slovakia, ktorá z týchto peňazí nakúpi mladé stromčeky. Na jeseň ich potom dobrovoľníci pod vedením skúsených ochranárov a lesníkov zasadia v slovenských horách. V prípade vhodnej pandemickej situácie bude táto brigáda dostupná aj pre účastníkov výzvy Úsmev na hory a ich rodinných príslušníkov. Účasť na brigáde potvrdili aj viaceré rodiny z výzvy.

Športovo-inkluzívna výzva sa končí 20. novembra, kedy sa uskutoční žrebovanie tomboly. Následne sa vyzbierané peniaze zašlú rovným dielom desiatim rodinám.

Zdroj: Tlačová správa – Úsmev pre druhých