Piešťanské Zlaté stuhy sa uskutočnia v novom termíne

Minulý rok museli organizátori medzinárodnú prehliadku oldtimerov kvôli pandémii zrušiť, tentoraz ju posunuli na predposledný augustový víkend.

Napriek tomu, že pandemická situácia sa postupne zlepšuje, usporiadatelia podujatí stále nevedia, či a v akej forme budú môcť akcie s veľkým množstvom návštevníkov v najbližších mesiacoch organizovať. Už druhýkrát bol zrušený Festival letectva, ktorý sa mal konať začiatkom mája. Radnica zatiaľ neohlásila, či sa začiatkom júna uskutoční Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny a isté nie sú ani Tradičné umelecké remeslá, ktoré sa zvyčajne konajú víkend predtým.

„Piešťanské Zlaté stuhy sme presunuli na predposledný augustový víkend,“ potvrdil pre zpiešťan.sk Ján Horňák, dlhoročný organizátor tohto podujatia. Dodal, že historické automobily budú môcť ľudia obdivovať v centre Piešťan a na Kúpeľnom ostrove už od štvrtka 19. augusta.

Tradícia Piešťanských Zlatých stúh siaha až do 30. rokov minulého storočia, kedy sa pravidelne na Kúpeľnom ostrove konala súťaž o najkrajší automobil Concours d’Elégance. Historické vozidlá sa potom začali opäť v Piešťanoch stretávať v 80. rokoch. Podujatie postupne rástlo na medzinárodnú úroveň, v roku 2016 sa uskutočnila svetová prehliadka pod názvom FIVA World Rally.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič