Vysoké teploty skrátili otváracie hodiny Klientského centra MsÚ

Zmeny sa môžu týkať aj ďalších pracovísk, kde bude teplota vzduchu počas nasledujúcich dní dosahovať vysoké hodnoty. Slovenský hydrometeorologický ústav vyhlásili na najbližšie dni výstrahu III. stupňa pre celé Slovensko.

Klientské centrum Mestského úradu Piešťany je tento týždeň otvorené od 7.00 do 13.00 h. Informovala o tom radnica na svojej web stránke. „Zmena úradných hodín sa môže týkať aj jednotlivých pracovísk, ktoré budú v priebehu týchto dní dosahovať vysoké letné teploty, preto odporúčame pred návštevou úradu si telefonicky overiť, či je pracovisko, ktoré potrebujete navštíviť otvorené.“

Podľa prednostu Igora Nicáka zabezpečuje Okresný úrad Piešťany vybavovanie klientov počas úradných hodín uvedených na web stránke.

Piešťanský úrad práce z dôvodu mimoriadneho tepla operatívne skracuje základný pracovný čas do 13.00 h. „Úradné  hodiny sú nezmenené a počas nich sú klientom úradu zabezpečené všetky služby bez obmedzení,“ informovala Alexandra Beňová z Kancelária riaditeľky ÚPSVaR Piešťany.

„Stránkové hodiny na pracoviskách zostali aj napriek sťaženým klimatickým podmienkam zachované,“ priblížila situáciu na okresnom riaditeľstve v Piešťanoch policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu môže byť v najbližších dňoch až 38 °C. Iba do začiatku tohto týždňa sme mali v Piešťanoch podľa meteorológov až 12 tropických dní a ďalšie môžeme očakávať. Za celý minulý rok ich bolo v našom meste iba 10.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk, shmu.sk