Vyskúšajte si tvorivé techniky arteterapie bezplatne už počas leta

V piešťanskom Kursalóne sa v mesiacoch júl až október môžete zúčastniť bezplatných workshopov, na ktorých si ako účastník vyskúšate rôzne techniky arteterapie – maľbu akrylom, tvorba keramiky, prácu s hlinou či textilom.

Zámerom je nielen nadobudnutie nových zručností, ale aj oddych pri tvorivej činnosti. Prvý z workshopov prebehne v sobotu 9. júla medzi 9.00 a 12.00 h a popoludní medzi 13.00 do 16.00 h. Medzi týmito skupinami prebehne slávnostný krst projektu, ktorý príde podporiť tanečník Johnny Mečoch.

Podujatie s názvom Zahoď stres a nabi sa energiou kreatívnou tvorbou pripravilo občianske združenie Maressa. „Našim cieľom je priniesť ľuďom radosť a rozšíriť si obzor nielen farbami, milo prekvapiť samých seba a vytvoriť si vlastné dielo,“ hovorí Marcela Sedláková, predsedníčka občianskeho združenia Maressa a koordinátorka stretnutia.

Niektoré zo seminárov sú určené výhradne pre dospelých, na iné môžu prísť rodiny aj s deťmi, ktoré majú aspoň šesť rokov. Každý seminár je obmedzený maximálnym počtom desiatich ľudí. Prihlásiť sa záujemcovia môžu na viacero z nich.

Vstup je bezplatný. Rozpis termínov si môžete pozrieť na webovom sídle občianskeho združenia a zaregistrujete sa poslaním emailu s vybraným termínom, vašim menom a telefónnym číslom na adresu registracia.projekt@gmail.com.

„Chceme pozvať všetkých, ktorí chcú skúsiť a zažiť svoj umelecký zážitok a týmto spôsobom získať krajší pohľad na svet. Na všetkých sa veľmi tešíme,“ dodáva Marcela Sedláková. Podujatie je otvorené aj pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva.

Arteterapia je liečebné využívanie rôznych výtvarných prostriedkov a činností. V širšom zmysle sa arteterapia stotožňuje s pojmom kultúrna terapia, v ktorej ide o uplatňovanie viacerých umeleckých výrazových prostriedkov v liečbe hudbou či maľbou a má pozitívne účinky na rozvoj osobnosti.

Vypočujte si viac v reportáži rádia Regina.

Text: Tlačová správa OZ Maressa