Johnny Mečoch otvoril tvorivé podujatie OZ Maressa, ktorého môžete byť súčasťou

V sobotu 9. júla v priestoroch Kursalónu odštartoval projekt Zahoď stres a nabi sa energiou pod hlavičkou občianskeho združenia Maressa. V prvý deň tvorivých dielní si účastníci namaľovali svoj obraz podľa osobného tematického výberu. Sprevádzala ich mentorka a výtvarníčka Alexandra Geschwandnerová.

„Je až neuveriteľné, aké krásne obrazy dokázali namaľovať ľudia, pre ktorých to bola väčšinou prvá maliarska skúsenosť,“ povedala Marcela Sedláková, predsedníčka občianskeho združenia Maressa.
Projekt pokračuje ďalšími workshopmi až do októbra. Zámerom je prostredníctvom arteterapeutických techník a umeleckej tvorby priniesť ľuďom možnosť sebarealizácie, duševnej regenerácie, rodinného spojenia a získania príjemného zážitku.

 

Podujatie prišiel v sobotu otvoriť známy tanečník Johnny Mečoch, ktorý má blízko k umeniu. Rovnako sa mu páčila myšlienka o dobrom pôsobení umenia na človeka. V nasledujúcich týždňoch bude nasledovať maľovanie a keramika s ďalšími mentormi. „Aj keď termíny sú už zväčša obsadené, záujemcovia však môžu stále sledovať www.maressa.sk nakoľko zmeny v registrácii sa stále dejú,“ hovorí Sedláková.

„Som veľmi spokojná, ako sa nám podarilo začať projekt. Vychádzam zo spätnej väzby zúčastnených ľudí a taktiež s nimi zdieľame ich radosť. Ja som síce, žiaľ, nemaľovala, ale bolo pre mňa zážitkom stretnúť rôznorodých ľudí, byť súčasťou diania a vypočuť si aj príbeh prečo prišli. Takže viem, že zorganizovanie tohto projektu má skutočný význam, a to je výborné poznanie a pocit,“ dodala Marcela Sedláková.