Vyhlásili súťaž na opravu lávky pri Krajinskom moste

Stavebné firmy môžu predkladať svoje ponuky na rekonštrukciu lávky, ktorá je už niekoľko mesiacov zatvorená. Práce môžu trvať pol roka.

Mesto Piešťany včera vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie zverejnilo výzvu na predkladanie ponúk na rekonštrukciu oceľovej lávky cez rieku Váh pri Krajinskom moste. Predpokladaná hodnota zákazky je 606-tisíc eur bez DPH.

Radnica vo výzve ďalej uvádza, že cieľom je obnova funkčných vlastností lávky a predĺženie jej životnosti v súlade s projektovou dokumentáciou. Rekonštrukcia zahŕňa všetky mechanicky alebo koróziou poškodených časti. Ide o diagonálne stužidlá, styčníkové plechy, steny hlavných nosníkov, spodné pásy a podlahové panely. Nové má byť aj osvetlenie.

Termínom na predkladanie ponúk je 20. apríl, rozhodujúcim kritériom pri vyhodnotení bude cena, víťaza vyberú prostredníctvom elektronickej aukcie. Celý proces verejného obstarania od jeho vyhlásenia do podpísania zmluvy môže trvať niekoľko mesiacov. Na samotnú realizáciu bude mať stavebná firma pol roka.


Čítajte aj: Piešťany majú štyri prípady ochorenia COVID-19, Ratnovce jeden


Radnica vo februári prisľúbila, že práce budú organizované tak, aby časť lávky nad obtokovým ramenom bola opravená prioritne. To by skrátilo cestu chodcom, ktorý teraz musia prechádzať cez Kúpeľný ostrov.

Finančne sa majú na oprave podieľať aj Trnavská vodárenská spoločnosť a Slovenský plynárenský priemysel, ktorých siete vedú pod lávkou. Výsledok avizovaných rokovaní s predstaviteľmi týchto spoločností zatiaľ nie je známy.

Lávku uzavreli 28. novembra 2019 na základe vyjadrenia statika. „So zastupiteľstvom sme sa dohodli, že budeme rokovať so všetkými zainteresovanými, aby sme sa dohodli na finančnej participácii,“ povedal vo februári pre zpiešťan.sk primátor Peter Jančovič a dodal: „Nesmieme prepásť leto, ale neviem garantovať, či to tento rok bude alebo nebude.“

Text: Martin Palkovič Titulný obrázok – vizualizácia opravenej lávky, ktorú radnica zverejnila v roku 2016, zdroj: piestany.sk