Vrcholom trojdňového Topfestu bude spoločné vystúpenie Lúčnice a IMT Smile

V posledný deň festivalu bude mať na piešťanskom letisku koncert aj Slniečko. Prvý raz sa návštevníci budú môcť zabávať počas celého víkendu, teda aj v nedeľu.

„Nedeľu sme ešte ako koncertný deň na Topfeste nezostavovali, ale povedali sme si – prečo nie. Máme pripravených dostatok účinkujúcich, aby sme ich rozložili do troch dní a ponúkli tak ľuďom opäť pestrý program a čo najviac hudobných zážitkov. Ak by sme počítali aj zahrievací deň a koncert Kabátov 31. mája, tak budeme mať tento rok vlastne až štvordňový festival,“ hovorí Dušan Drobný z organizačného tímu festivalu.

Nedeľným headlinerom bude slovenská skupina IMT Smile, ktorá na Topfeste vystúpi spolu s tanečným súborom Lúčnica. Predstavenie nacvičované v piešťanskom Dome umenia pod taktovkou režiséra Jána Ďurovčíka videlo v decembri na piatich koncertoch 30-tisíc divákov a aj kritici prisúdili šou svetové parametre. Vystúpenie populárnej slovenskej kapely s úspešným umeleckým súborom bude na Topfeste s identickým poschodovým pódiom a navyše pod holým nebom, čo programu ešte nepochybne dodá lesk navyše.

Aj zvyšok programu záverečného dňa festivalu budú tvoriť najmä vystúpenia domácich interpretov, a to aj s presahom smerom od rockového žánru. Koncert na svojom Facebooku potvrdila aj legendárna piešťanská kapela Slniečko.

V tretí deň Topfestu sa tak návštevníci takisto môžu tešiť na plnohodnotný program, k dispozícii budú aj stánky a všetky ostatné služby. V nedeľu zároveň odpália tradičný ohňostroj. „Brány festivalu a stanové mestečko zostanú otvorené až do pondelkového rána,“ načrtol Drobný.

Text: Tlačová správa Topfest/red Foto: Lúčnica