IMT Smile a Lúčnica skúšali špeciálny program v Dome umenia

Hudobno-tanečné predstavenie Made in Slovakia sa už o pár dní predstaví premiérovo v  Bratislave a v Košiciach. Prípravy na túto show trvali vyše pol roka a vyvrcholili sústredením takmer stovky účinkujúcich v Piešťanoch. Náročné choreografie nacvičovali v Dome umenia. Tento špeciálny program uvidíme v Piešťanoch počas festivalu Topfest.

„Naozaj vidím dobrú, veľkú a kultivovanú show s prienikmi, ktoré divákov dvihnú zo sedadiel. IMT Smile i Lúčnica sú chronicky známe, no vymysleli sme rôzne nové a zaujímavé záležitosti, ako to celé pospájať. A keď prídu momenty, že niečo zaznie a zatancuje sa inak, to ľudí určite nadchne,” opísal prípravu režisér Ján Ďurovčík.

Skúšky prebiehali na reálnom pódiu s obrovskou konštrukciou, špeciálne navrhnutou a vyrobenou pre tieto predstavenia. Nebudú chýbať kostýmy a kroje z mnohých kútov Slovenska.

Na skúškach bol prítomní aj umelecký vedúci Lúčnice, prof. Štefan Nosáľ. S Ivanom Táslerom si hneď padli do noty. „Myslím, že si dobre rozumieme, našli sme spoločnú reč a máme o predstaveniach rovnakú predstavu. Vravel mi, že sa mu to, čo videl na pódiu a priebeh skúšok páči. Cíti, že to, čo robíme, robíme s vášňou, s láskou a z celého srdca. V tom sme si veľmi podobní. Mám rešpekt pred jeho umením a životným elánom, ktorý prejavil aj na párty, ktorú sme v jeden večer mali, keď si s nami aj zatancoval,” teší sa zo spolupráce líder IMT Smile.

„Pokiaľ je tak veľká kvalita na oboch stranách, ako režisér občas musím korigovať emócie, niekedy sme aj búchali po stole, ale zatiaľ je to všetko v poriadku, patrí to k tomu. Poznám Ivanove myšlienkové pochody, aj profesora Nosáľa a všetci traja máme radi veľké, silné a ostré emócie a to sa veľmi dobre stretlo pri tomto projekte,” uzavrel Ján Ďurovčík.

IMT_Lucnica_skusky06_foto Igor Frimmel IMT_Lucnica_skusky12_foto Igor Frimmel

Text a foto: Tlačová správa