Včelí deň pre malých i veľkých. Už túto sobotu

Občianske združenie Proapis, BEEvent a Mestská knižnica mesta Piešťany pozývajú na 4. ročník podujatia Včelí deň, ktoré sa uskutoční v sobotu 14. augusta v Elektrárni Piešťany. Jeho súčasťou budú predajné stánky, občerstvenie aj odborné prednášky pre včelárov.

Aj tento rok je pripravený bohatý program pre verejnosť aj pre včelárov. Celodenné podujatie sa začína už o 9.00 h detským divadelným predstavením Medová rozprávka v podaní Divadla SpozaVoza. Aj potom sa menší i väčší návštevníci môžu zabaviť vďaka tvorivým dielňa, výstave hmyzích domčekov i výrobou kvetinových pohľadníc.

9:00 Divadelné predstavenie Medová rozprávka (Divadlo SpozaVoza)
10:00 Včelár Jožko a Včelí deň (literárno-výtvarná dielňa)
13:00 SWAP exteriérových rastlín (Koľko rastlín prinesiete, toľko si môžete vziať. Rastliny musia byť zasadené a zdravé. Vstupné: 1 euro.)
14:00 V Jožkovej záhrade (literárno-výtvarná dielňa)
15:00 Výroba hmyzích domčekov
16:00 Výroba kvetinových pohľadníc

Vstupné 2 eur (dospelí) / 1 euro (deti)


Paralelne bude prebiehať workshop zameraný na ekologické včelárenia v tzv. mednej krave THB s Dávidom Prievalským, kde sa účastníci dozvedia ako liečiť včely, ako na včelárenie v mednej krave, ako na ekologický chov včiel THB, ware praktické ukážky. Prihlasovanie a viac info na proapis@protonmail.com. Cena celodenného workshopu s obedom a občerstvením je 25 eur.

Zdroj: Proapis