Vážsku cyklotrasu z Hornej Stredy oficiálne otvoria koncom mája

Cyklisti už v týchto dňoch využívajú chodník, ktorý pre nich nechal postaviť Trenčiansky samosprávny kraj. Oficiálne ho otvoria 25. mája hromadnou jazdou z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom.

Ide o prvú etapu Vážskej cyklotrasy, ktorá má merať 100 kilometrov. Projekt je rozdelený na osem častí a začal realizáciou 13,4 km dlhého úseku od hranice Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v obci Horná Streda.

Na začiatok Vážskej cyklotrasy sa cyklisti z Piešťan dostanú po vale okolo Biskupického kanála.

TSK kraj zaplatil za prvú etapu Vážskej cyklotrasy 3,7 mil. eur. Jej súčasťou budú dve zastrešené odpočívadlá, ktoré ľudí prichýlia v prípade nepriaznivého počasia. Cyklotrasa je plne segregovaná od motorovej dopravy. Povrch má byť priaznivý aj pre korčuliarov.

Na slávnostnom otvorení v obci Horná Streda nebude chýbať kultúrny program, symbolické odhalenie tabule na cyklotrase, no ani občerstvenie a v neposlednom rade významní hostia, cyklisti, a cyklistické zoskupenia.

O názve cyklotrasy rozhoduje verejnosť, a to až do 22. mája 2018, dokedy má možnosť posielať návrh nového mena pre cyklotrasu na Trenčiansky samosprávny kraj. Od 23. mája 2018 bude na webovom sídle TSK prebiehať verejné hlasovanie, z ktorého nový názov cyklotrasy napokon vzíde.

Zdroj: Tlačová správa TSK