Poškodenie cyklistického chodníka do Hornej Stredy spôsobila invázna huba

Koncom júla polícia informovala o dvoch nehodách, ku ktorým prišlo na novom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Piešťanmi a Hornou Stredou.

Za hrboľ na novom asfalte, ktorý mal byť príčinou zranení troch cyklistov, môže invázna huba. Vyplýva to zo stanoviska Trnavského samosprávneho kraja pre Správy RTVS. Novú cestu pre cyklistov opravia. „Daná závada sa bude ešte analyzovať s odborníkmi. Podľa vyjadrenia projektanta, bodové porušenie konštrukcie asfaltovo-betónovej vozovky spôsobené inváznou hubou je veľmi ojedinelý a nepredvídateľný jav,“ uvádza TTSK v stanovisku pre RTVS.

Okolnosti nehody, ku ktorej došlo v sobotu 25. júna, aj naďalej vyšetrujú dopravní policajti. Vo štvrtok 7. júla o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave. Starší muž si počas jazdy na bicykli značky Triban nevšimol nerovnosť v strede cyklotrasy. S kolesom na ňu nabehol tak nešťastne, že spadol na zem a vážne si pri páde poranil hlavu. Záchranári ho po nehode urýchlene previezli do piešťanskej nemocnice.

„Ak ste išli v tom čase okolo a priebeh pádu ste videli, zavolajte na bezplatné telefónne číslo 158, príďte osobne na dopravný inšpektorát v Piešťanoch alebo nám napíšte súkromnú správu na FB Polícia SR – Trnavský kraj,“ uvádza polícia.

Text: Martin Palkovič

Foto: KR PZ v Trnave