Vakcinácia je flexibilnejšia, župa očkuje bez predchádzajúcej registrácie

Počas blížiaceho sa víkendu (17. – 18. júla 2021) bude Trnavský samosprávny kraj pokračovať v očkovaní proti ochoreniu covid-19 vo svojich piatich veľkokapacitných očkovacích centrách. Zaočkovaní budú záujemcovia vo veku 16 a viac rokov s predchádzajúcou registráciou, ako aj bez nej.

„Minulý víkend sme zaočkovali vyše 16-tisíc ľudí, z ktorých až 1 500 prišlo bez predchádzajúcej registrácie. Očkovanie bolo plynulé, nezaznamenali sme dlhšie čakacie doby. Preto sme sa rozhodli v tomto prístupe pokračovať. Našou ambíciou je čo najviac zrýchliť a zjednodušiť očkovanie. Osloviť chceme aj ľudí, ktorí sú časovo zaneprázdnení alebo menej technicky zdatní na vyplnenie online registračného formulára. Všetkých pozývam do niektorého z našich piatich veľkokapacitných očkovacích centier,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Dohoda o očkovaní bez predchádzajúcej registrácie vo všetkých krajoch sa zrodila na rokovaní zástupcov Združenia samosprávnych krajov SK 8 s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

V sobotu 17. júla 2021 bude možné nechať sa zaočkovať vakcínou Pfizer/BioNTech bez predchádzajúcej registrácie v Spoločenskom centre Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany na Kúpeľnom ostrove od 8.00 do 16:00 h.


Vstup do piešťanského vakcinačného centra je bezbariérový. Jeho presná adresa je Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445/13, Piešťany. Viac info: https://www.zpiestan.sk/spravy/ockovanie-bez-registracie-vo-stvrtok-a-v-sobotu-na-kupelnom-ostrove/


Vakcínu od konzorcia Pfizer/BioNTech budú za rovnakých podmienok podávať aj v Dunajskej Strede na SOŠ rozvoja vidieka od 8.00 do 17.00 h, v Strednej zdravotníckej škole Skalica od 8.00 do 18.00 a v Strednej zdravotníckej škole v Trnave od 10.00 do 14.00 h.

V nedeľu 18. júla 2021 bude možnosť dať sa zaočkovať vakcínou Moderna v priestoroch Športovej haly v Trnave od 11.00 do 17.00, následne od 11.00 do 17.00 h vakcínou od Pfizer/BioNTech.

V týchto časoch sa môžu dostaviť aj ľudia na druhú dávku očkovania vakcínami Pfizer/BioNTech alebo Moderna, ktorí majú viac ako štyri týždne po prvom očkovaní. V tomto prípade je potrebné sa preukázať potvrdením o prvom očkovaní.

Očkovacia látka Moderna je určená pre záujemcov od 18 rokov vrátane. Vakcína od Pfizer/BioNTech sa podáva pre ľudí od 16 rokov vrátane. Neplnoletí záujemcovia (s vekom 16 a 17 rokov vrátane) musia na očkovanie prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny.

Na očkovanie je potrebné si priniesť platný doklad totožnosti, preukaz poistenca. Pre urýchlenie chodu očkovacích centier je žiadúce, aby si záujemcovia priniesli aj vyplnený informovaný súhlas a anamnestický dotazník, ktoré sú k dispozícií na https://korona.gov.sk/vakcinacia.

Zdroj: Tlačová správa TTSK