V Piešťanoch vystúpi americká raperka Dessa

V prvý predĺžený májový víkend sa v Piešťanoch zastaví americká raperka Dessa a odohrá koncert v rámci svojho prebiehajúceho európskeho turné.

Margret Wander, ktorú hudobný svet pozná pod menom Dessa, je raperka, speváčka a spisovateľka z Minnesoty. Stihla vydať tri albumy, okrem vlastných projektov intenzívne spolupracuje aj s vydavateľstvom Doomtree, významným bodom na kultúrnej mape Minneapolisu.

Dessa ako skúsená autorka vie zručne a invenčne narábať so slovami, jej texty si zaslúžia sústredenie a vnímavé uši. Inšpiruje ju bežná každodennosť, často rapuje o problémoch, o ktorých sa vo všeobecnosti radšej mlčí. Komplikované vzťahy, premlčané nedorozumenia z minulosti, sny zaseknuté na polceste. Nie sú to práve oddychové témy, no Dessa vie aj v neveselých námetoch objaviť netradičnú krásu. V pesničkách býva osobná, s jej príbehmi sa dá ľahko stotožniť. Kritici ju ospevujú ako očarujúcu a duchaplnú, ale aj cynickú a ostrú pozorovateľku života a zhodne tvrdia, že takto má znieť hip hop 21. storočia.

Ako predkapela Dessu podporí české, miestnym fanúšikom nie neznáme, duo LETO.

Koncert sa koná v sobotu 2. mája 2015 v novootvorenom Piešťanskom pivovare. Začiatok akcie je naplánovaný na 20.00 h. Udalosť nájdete aj na Facebooku.

Text a foto: Tlačová správa