V Piešťanoch vyrastie zóna Pri Vrbine, ktorá prinesie dom pre seniorov, bývanie a aj miesto pre nakupovanie

Nový developerský projekt vyrastie v blízkosti križovatky Bratislavskej ulice a ulice Adama Trajana. Obyvateľom poskytne multifunkčný priestor, ktorý bude obsahovať starostlivosť o seniorov, nové rodinné bývane v bytovom dome či Retail park s množstvom obchodov pre celú rodinu. Projekt je v prípravnej fáze a jeho výstavba začne po získaní všetkých povolení. Odhadovaná výška investície je 20 miliónov eur.

Pri Vrbine sa stane príjemným a zeleným miestom pre trávenie voľného času. V zóne pribudne viac ako 150 nových stromov a vyše 5000 nových kríkov. V lokalite budúcej Broskyňovej ulice vznikne nová alej, ktorá poskytne príjemný tieň najmä počas horúcich letných dní. Obyvatelia sa budú môcť tešiť aj na nové cyklotrasy či nový chodník pre peších, vďaka ktorému bude projekt ľahko dostupný pre chodcov a cyklistov.

 

Nájdete v ňom moderné zariadenie pre seniorov, ktoré poskytne nadštandardnú starostlivosť. Zariadenie bude disponovať jednotlivými jednotkami vyskladanými do viacerých domácností vo vybavení podľa najmodernejších štandardov. Starostlivosť poskytne spoločnosť Casa Slovensko, ktorá má dlhoročné skúsenosti v starostlivosti o seniorov na Slovensku.

Spoločnosť Casa Slovensko je súčasťou rakúskej neziskovej organizácie Caritas Erdiozose Wien a nemeckej nadácie Stiftung Liebenau, ktorá v Rakúsku prevádzkuje 8 zariadení a má vyše 600 klientov a 500 zamestnancov. Architektonický návrh pochádza z architektonického štúdia Architekti.SK.

 

Súčasťou projektu Pri Vrbine bude aj nový polyfunkčný dom, ktorý poskytne na šiestich poschodiach 40 bytov a 3 obchodné priestory a dohromady ponúkne bývanie pre viac ako 100 obyvateľov. Jednoduchú dostupnosť zabezpečí exteriérové parkovisko v okolí bytového domu spolu s pešou komunikáciou. Príjemné prostredie vytvorí dostatok zelených a voľnočasových plôch, kde svoj čas budú môcť tráviť rodiny s deťmi. Navyše bytový dom bude disponovať zelenou strechou, ktorá výrazne dokáže znížiť teplotu v interiéry budovy najmä počas letného obdobia.

 

Nakupovanie sa vďaka projektu stane jednoduchým a dostupnejším. Nový Retail park Pri Vrbine prinesie množstvo obchodov, vďaka ktorým nakúpite všetko potrebné na jednom mieste. Rozmanitý zoznam obchodov sa bude predovšetkým zameriavať o obchody s módou, elektronikou, športovým oblečením a vybavením, domácimi potrebami, dekoráciami a podobne. Okrem príjemného miesta na nakupovanie vytvorí Retail park až 120 nových pracovných miest pre obyvateľov Piešťan a ľudí dochádzajúcich z okolia. Viac informácií o projekte nájdete na webovej stránke www.privrbine.sk.

O investorovi
Investorom projektu je česká investičná spoločnosť FIDUROCK, ktorá bola založená v roku 2014. Spoločnosť sa špecializuje na investície do nehnuteľností a retail parkov v Čechách aj na Slovensku. FIDUROCK sa taktiež dlhoročne špecializuje aj na investovanie rezidenčných nehnuteľností v centre miest ako je Praha, Bratislava, Brno alebo Olomouc.

(Reklamný článok)