V Piešťanoch sa začína výstavba zeleného priemyselného parku

Kúsok za zjazdom na diaľnicu, po pravej strane cesty v smere z Piešťan do Kocuríc, vyrastie priemyselný park s rozlohou 8-tisíc metrov štvorcových. Jeho výstavbu odštartovala spoločnosť Garbe Industrial Real Estate, ktorá to oznámila prostredníctvom tlačovej správy.

Garbe Green Park Piešťany má byť vlajkovou loďou nemeckého developera Garbe Industrial Real Estate v oblasti udržateľnosti v regióne strednej a východnej Európy. V priemyselnom parku s prívlastkom zelený bude prebiehať recyklácia vody čerpanej z vlastnej studne, jednotlivé budovy budú vybavené tepelnými čerpadlami a v areáli zostanú zachované lúky, pôvodné zalesnenie a pribudnú miesta pre včelie úle.

Developer ďalej oznámil, že do nových priestorov sa nasťahuje spoločnosť Inalfa. Medzinárodná firma pôsobiaca v oblasti automobilového priemyslu vyrába od roku 2010 v neďalekých Krakovanoch strešné systémy pre nákladné aj osobné automobily značiek VW, Daimler a BMW.

„Výstavba začala krátko po akvizícii pozemku. Spoločnosť Inalfa je líder a inovátor vo svojom odbore a sme radi, že môžeme jej rozvoj na Slovensku podporiť,“ povedal Martin Stratov, riaditeľ spoločnosti Garbe pre rozvoj obchodu v Českej republike a na Slovensku.

Garbe Industrial Real Estate sídli v nemeckom Hamburgu. Na slovenský trh vstúpila tento rok a v júni oznámila kúpu pozemku v katastri Piešťan, ktorý už mal územné povolenie. Nové priestory v Garbe Green Park Piešťany majú byť k dispozícii na jar 2022.

Text: Martin Palkovič

Zdroj a vizualizácia: Garbe Industrial Real Estate