Záujem o vakcínu rastie, v Tescu pridali ďalší očkovací deň

Trnavský samosprávny kraj hlási za uplynulý víkend dvojnásobný počet podaných vakcín. V očkovacích centrách vo všetkých okresných mestách sa nechalo zaočkovať dohromady 7 271 záujemcov. Týždeň predtým ich bolo 3 613.

V piešťanskom Tescu podali zdravotníci v sobotu 20. novembra 387 dávok vakcíny Janssen. Mesto Piešťany prostredníctvom sociálnej siete oznámilo, že v tomto hypermarkete sa bude očkovať počas dvoch dní nasledujúceho týždňa – v piatok a v sobotu (26. a 27. novembra) v čase od 9.00 do 16.00 h. Registrácia nie je potrebná. Vakcína Janssen od firmy Johnson & Johnson je určená pre ľudí nad 18 rokov.

Pre zvýšený záujem možnosti očkovania rozšírila aj piešťanská Nemocnica Alexandra Wintera. Ľuďom nad 18 rokov, ktorí sa vopred zaregistrujú, zdravotníci v budove polikliniky podajú prvú, druhú a tretiu dávku vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNtec v pondelok, stredu a piatok. Záujemcovia bez registrácie môžu prísť v utorok a štvrtok v čase od 7.30 do 11.30 a od 12.30 do 14.00 h.

Registrácia prebieha na vakcinacia.nczisk.sk. Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky, ktoré sú dostupné na tejto adrese.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič