V Pečeňadoch plánujú Vodný svet s unikátnou vodou

Obec neďaleko Piešťan chce postaviť relaxačné centrum s geotermálnou vodou, ktorá údajne patrí medzi najcennejšie na svete. Zámer aktuálne posudzujú príslušné úrady. V prípade ich súhlasu, môže výstavba začať už v septembri.

Do troch rokov by v južnej časti obce Pečeňady mal vyrásť Vodný svet, ktorý bude využívať potenciál vody čerpanej z 2 500 metrov hlbokého vrtu. „Táto minerálna voda sa podľa Znaleckej štúdie zaraďuje medzi najcennejšie minerálne vody na svete. Voda podobného zloženia sa nachádza len vo francúzskom Vichy,“ informuje obec na svojej web stránke.

Vodný svet má vzniknúť ako prístavba existujúceho Relax centra. Pôjde o nový objekt, ktorý bude slúžiť na liečebné a kúpeľné procedúry. Jeho súčasťou majú byť sauny i bazény (zážitkový, relaxačný a tobogánový) napájané prírodnou vodou z nového geotermálneho vrtu.

Jeho realizácia je prvou etapou výstavby Vodného sveta. Predchádza jej posudzovanie v rámci EIA, o ktoré obec požiadala tento týždeň.

Predpokladaný začiatok výstavy je september 2018. Posunúť ho však môže Petícia za pozastavenie akýchkoľvek konaní vedúcich k realizácii projektu, ktorú podpísalo 28 % oprávnených voličov.

Text: Martin Palkovič Vizualizácia: Akad.arch. M. Zikmund a Ing. S. Zikmundová