110 metrov dlhú tortu budú na Kolonádovom moste krájať už v nedeľu

Výročie luxusného hotela oslávia Slovenské liečebné kúpele Piešťany vo veľkom štýle. Verejnosť pozývajú na krájanie 110 metrov dlhej torty. Hotel Thermia Palace privítal prvých hostí v roku 1912.

Kúpele pripravujú oslavu, ktoré bude nepochybne patriť k najzaujímavejším tohtoročným podujatiam v Piešťanoch. V nedeľu 1. mája sa bude na Kolonádovom moste krájať 110 metrov dlhá torta. Najdlhší krytý most na Slovensku meria 148 metrov, torta bude teda takmer rovnako dlhá ako táto známa funkcionalistická stavba.

Jej krájanie je naplánované na 15.00 h za sprievodu swingovej hudby v podaní Funny Fellows. „Torta bude pripravená naším tímom skvelých cukrárok pod vedením šéfcukrárky Lindy Fukasovej,“ oznámili kúpele prostredníctvom facebookovej udalosti.

Ujsť by sa malo pre každého. Stovky porcií torty budú rozdávať až kým sa všetky neminú.

Hotel Thermia Palace s liečebným domom Irma dokončili Winterovci v rok 1912. V tej dobe išlo o najluxusnejší takéto zariadenie v strednej Európe. V roku 2006 realizovali Slovenské liečebné kúpele Piešťany komplexnú rekonštrukciu, po ktorej sa Thermia stala prvým päťhviezdičkovým hotelom na Slovensku.

Dostavbou a rekonštrukciou priestorov v zadnej časti secesného hotela Thermia Palace vznikol v roku 2017 saunový svet, vnútorné bazény a na prvom nadzemnom podlaží izby a apartmán s terasami. Z nich je výhľad na vynovený vonkajší bazén.

Nikde inde nie je cítiť odkaz  budovateľa piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera tak, ako v secesnom hoteli Thermia Palace a liečebnom dome Irma. Sú to ukážky jeho organizačného a obchodného talentu. Komplex totiž stojí na v bezprostrednej blízkosti termálnych prameňov, ktoré museli byť pri jeho budovaní chránené.

Text: Martin Palkovič

Ilustr. foto: Ensana Health Spa Hotels

Článok bol prvýkrát publikovaný 14. apríla 2022.